Ας είναι κάθε αστέρι μια ευχή! Η ειρήνη & η ευλογία των Χριστουγέννων να είναι μαζί σας σήμερα & όλο το νέο έτος!

IMG 20231221 003802


Δεντράκια, αγγελάκια, αστέρια, τάρανδοι και  Άγιο Βασίληδες.

Μπότες, μπισκοτούληδες, γλυκά μπαστουνάκια, κάρτες, γράμματα, προσκλήσεις και μυρωδάτες αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού.
Στολίδια από πηλό, χριστουγεννιάτικες σφαίρες χιονιού, μπαλόνια, γλυκά και κεράσματα. Παραμύθια, τραγούδια και χοροί, παιχνίδια, κυνήγι θησαυρού και μια θεατρική παράσταση για να ξυπνήσουν όλες οι αισθήσεις, θα περιέγραφαν τις 22 ημέρες του Δεκεμβρίου στο Νηπιαγωγείο μας.
Τα νήπια ακολούθησαν τις οδηγίες των ξωτικών που τους οδήγησαν στον σκούφο του Αϊ Βασίλη. Έφτιαξαν νοερά μία τέλεια χορτόσουπα, έπαιξαν μουσικά αγαλματάκια και συμμετείχαν σε διαγωνισμό χορού. Με τη φαντασία τους έγιναν χριστουγεννιάτικα δέντρα, τάρανδοι, χιονόμπαλες, αγγελάκια. Άκουσαν παραμύθια, είπαν τα κάλαντα με το τριγωνάκι τους, κουδουνάκια και ταμπουρίνα! Έμαθαν για τον εθελοντισμό και το Make a Wish! Έφτιαξαν υπέροχες δημιουργίες με τα μικρά τους χεράκια και ανέβασαν την παράσταση «Χριστούγεννα με τις 5 αισθήσεις»! Οι πέντε νεράιδες των αισθήσεων διαφωνούν για το τι είναι σημαντικό στις γιορτές! Η Ορασένια λέει: «Οι εικόνες». Η Ακοούλα υποστηρίζει τους ήχους!
Η Γευσήλια λέει: «Οι γεύσεις», ενώ η Οσφρήνια θεωρεί σημαντικές τις μυρωδιές. Τέλος, η Αφήτσα διαφωνεί και τονίζει πως σημαντικές είναι οι χειροτεχνίες. Ποια είναι η καλύτερη; Δίνουν την παράστασή τους μαζί με την ομάδα της η καθεμία, όμως ο τελικός κριτής αποδεικνύεται πως είναι ο Αϊ Βασίλης. Εκείνος θεωρεί πως όλες τους είναι σημαντικές, αφού οι Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις πρέπει να είναι γεμάτες εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και χειροτεχνίες για να μείνουν στη μνήμη μικρών και μεγάλων.   


Χρόνια πολλά στις οικογένειές σας! Ευχόμαστε αυτά τα Χριστούγεννα να φέρουν ευτυχία, υγεία και ευημερία στη ζωή σας.
Το δε νέο έτος, χαρές πολλές να δώσει κι αν ήταν λίγες του παλιού να σας τις συμπληρώσει!