Τμήμα 1: «Την οικογένειά μου αγαπώ, επιλέγω να τη βοηθώ!» Η οικογένεια δεν έχει αριθμητική, είναι απλώς μοναδική!» Εργαστήριο Δεξιοτήτων – Ενδιαφέρομαι & Ενεργώ/Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη- Ανθρώπινα Δικαιώματα

Για να λειτουργήσει ομαλά μια οικογένεια, τα μέλη της υιοθετούν και μοιράζονται διαφορετικούς ρόλους και τρόπους συμπεριφοράς. Οι γονείς φροντίζουν τα παιδιά τους και προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Τα παιδιά με τη σειρά τους, φέρονται με σεβασμό και αγάπη στους γονείς τους, αναγνωρίζουν τις προσπάθειές τους και τους βοηθούν όσο και όπου μπορούν.
Τα μέλη της οικογένειας έχουν και άλλους ρόλους στη ζωή τους. Οι γονείς μπορεί να είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι, μέλη συλλόγων κ.ά. Τα παιδιά είναι μαθητές και παράλληλα μπορεί να αποτελούν μέλη αθλητικών ομάδων κ.ά.

Αφού λοιπόν μέχρι τώρα τα νήπια μπόρεσαν να δουν και να κατανοήσουν τη θέση, το ρόλο, τη σημασία, την αξία των μελών της οικογένειάς τους στη ζωή τους, κλήθηκαν να προβληματιστούν και να προτείνουν τρόπους με τους οποίους τα ίδια θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στο σπίτι τους με το δικό τους τρόπο.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΑΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ

Δημιουργήθηκε για αυτή τη δράση ένα φύλλο εργασίας, το οποίο πρώτα ψηφιακά τα νήπια παρατήρησαν και εξέφρασαν τις σκέψεις τους και στη συνέχεια δούλεψαν ατομικά σε αυτό επιλέγοντας μόνο εκείνες τις δράσεις που παρουσίαζαν τρόπους με τους οποίους μπορούν να φανούν βοηθητικά και χρήσιμα στην οικογένειά τους.
Τα ίδια επέλεξαν να ζωγραφίζουν μια καρδούλα σε όσες δραστηριότητες τους έδιναν την ευκαιρία να γίνουν πρώτης τάξεως βοηθοί και ένα Χ σε όσες φαίνονταν να προκαλούν αναστάτωση στην οικογένειά τους.

386885083 676252321359369 4261859077042557501 n