31 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης
“Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”
Με την λαϊκή αυτή παροιμία σαν σύνθημα, ασχοληθήκαμε με τους μικρούς μας μαθητές με την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης! Στις 31 Οκτωβρίου γιορτάζεται παγκοσμίως η Ημέρα Αποταμίευσης κι εμείς πραγματευτήκαμε το θέμα αυτό πολύπλευρα!
Μάθαμε το τι είναι η Αποταμίευση, ασχοληθήκαμε με έννοιες που την περιβάλλουν, διαβάσαμε σχετικά βιβλία και μιλήσαμε γι’ αυτά, παρουσιάσαμε στα παιδιά τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα του ευρώ και παίξαμε εκπαιδευτικά παιχνίδια με αυτά, κατανοήσαμε την χρησιμότητα των χρημάτων και την αξία τους. Εν τέλει, με αφόρμηση την λαϊκή ρήση “Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι”, γεμίσαμε κι εμείς τα δικά μας σακουλάκια με τι άλλο; Μα με φασόλια!
Ακολούθως, με αφορμή την ημέρα αυτή και την ενασχόληση με τα χρήματα ασχοληθήκαμε με τον αριθμό 2! Τον περπατήσαμε, τον γράψαμε στον ασπροπίνακα, κατανοήσαμε την ποσοτική αξία του και στο τέλος δόθηκε το αντίστοιχο φύλλο εργασίας!
Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην κατασκευάσουμε τους δικούς μας κουμπαράδες! Κουμπαράδες μανιτάρια από τα χεράκια των μαθητών μας με τη μασκότ μας, τον λύκο Ζαχαρία για συντροφιά!
Έτοιμοι να γεμίσουμε τους κουμπαράδες μας! Έτοιμοι για….αποταμίευση!




























