Παραμονή της μέρας που γιορτάζει η πατρίδα μας τα παιδιά ήρθαν στο σχολείο με ενθουσιασμό και χαρά! Τα παιδιά γνώρισαν, μέσα από μικρές ιστορίες και δραστηριότητες, τη σημασία της ημέρας και τι γιορτάζουμε. Ζωντάνεψε στα μάτια μας ή ιστορία του γίγαντα και του νάνου και συζητήθηκαν οι συσχετισμοί με την αληθινή ιστορία.
Προβλήθηκε μικρό απόσπασμα από την ταινία “Ξυπόλητο τάγμα” οπότε και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να καταλάβουν πώς ήταν η ζωή των παιδιών την εποχή του πολέμου: δύσκολη, με πείνα και χωρίς οικογενειακή θαλπωρή αλλά γεμάτη θάρρος και αλληλοβοήθεια. 
Έγιναν υπερασπιστές της σημαίας μας όταν ο εχθρός την κομμάτιασε και χρειάστηκε να την επανακτήσουν 
Και γίναμε οι κάτοικοι του χωριού της ειρήνης που βαδίζουν ειρηνικά στο χωριό τους και τραγουδούν γύρω από αυτό με πιασμένα τα χέρια το “Αν όλα τα παιδιά της γης”.
Η ιδέα για τα κλαδιά της σοφίας είναι από τα αγαπημένα απειρωτάκια



