Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1992, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δίνοντάς μας την ευκαιρία κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει την υποχρέωση διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, βασιζόμενοι στις αρχές της ενταξιακής εκπαίδευσης.
Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για να ενισχύσουμε την κατανόηση των ζητημάτων που αφορούν την αναπηρία, να αναδείξουμε τα δικαιώματα των ατόμων αυτών και να γιορτάσουμε τις ικανότητές τους. Στο νηπιαγωγείο μας, όπως κάθε χρόνο, η ημέρα αυτή έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας! Με ποικίλες βιωματικές δράσεις καλλιεργούμε την ενσυναίσθηση των μαθητών/τριών μας, καθώς μαθαίνουν να μπαίνουν στη θέση των άλλων, υιοθετούμε στάσεις και αξίες ζωής που συνάδουν με την αποδοχή της διαφορετικότητας, τον έμπρακτο αλληλοσεβασμό και αναλαμβάνουμε δράση ως ενεργοί πολίτες συλλέγοντας πλαστικά καπάκια!
Απολαύστε μερικές από τις δράσεις μας!!!
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας υπενθυμίζει ότι η διαφορετικότητα είναι δύναμη! Με δράσεις σαν αυτές, συμβάλλουμε στην καλλιέργεια ενός κόσμου όπου όλοι νιώθουν αποδεκτοί και ισότιμοι.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να δώσουμε ένα μάθημα ζωής στα παιδιά μας, γι αυτό και το σχολείο μας σας καλεί όλους να συμμετέχετε στη συλλογή πλαστικών καπακιών!!! Σας περιμένουμε με πολλή χαρά και ενθουσιασμό να συμμετάσχετε σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια.
Με εκτίμηση, η ομάδα του νηπιαγωγείου μας!!!





