Επίσκεψη του Συλλόγου Παραπληγικών Θεσσαλονίκης στο σχολείο μας!!

Σήμερα, στο 2ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά , είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε και να δουλέψουμε μαζί με το Σύλλογο Παραπληγικών Θεσσαλονίκης. Σκοπός της όλης δράσης ήταν να έρθουν σε επαφή οι μικροί μαθητές μας με τα άτομα με αναπηρία στο γενικότερο πλαίσιο της αποδοχής της διαφορετικότητας ,ως συνεκτικού στοιχείου μιας κοινωνίας που προάγει τον σεβασμό μεταξύ των μελών της. Εξάλλου,  όλοι είμαστε “διαφορετικοί” και μπορούμε να ζούμε αρμονικά σε μια κοινωνία ανοικτή σε όλους.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας ενημέρωσαν:

– για την έλλειψη δομών, τις δυσκολίες πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε δρόμους, κτίρια και σε χώρους διασκέδασης (π.χ. καφετέριες),

-για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως συνηδειτοποιημένοι πολίτες απένταντι στους συμπολίτες μας με αναπηρίες (π.χ. να μην παρκάρουμε στις ράμπες) καθώς και,

– για τα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορες αναπηρίες, όπως τροχαία ατυχήματα, βουτιές στην θάλασσα, γενετικά αίτια, κλπ.

Εμείς από την πλευρά μας παρουσιάσαμε μια άφισα που φτιάξαμε με καπάκια. Φωνάξαμε συνθήματα δείχνοντας την αγάπη, το σεβασμό και τον θαυμασμό μας σ’αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν με περίσσεια δύναμη ξεπερνώντας την αναπηρίας τους και αποτελώντας παράδειγμα αγωνιστικότητας για όλους μας. Γι’αυτό και οι μικροί μας μαθητές αποφάσισαν να τους χαρίσουν την αφίσα ως μια μικρή ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης.

Στη συνέχεια, οι άνθρωποι του συλλόγου μας παρουσίασαν το παραολυμπιακό άθλημαμπότσια”. Οι μαθητές μας, με ενθουσιαμό, βίωσαν τις πραγματικές συνθήκες ενός αθλητή σε αναπηρικό αμαξίδιο, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, μέσα από την προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αθλήματος. Φυσικά υπήρχαν μόνο νικητές, γιατί μέσα από αυτήν τη βιωματική εμπειρία μόνο νικητές μπορούν να βγουν.

Ευελπιστούμε ότι οι μικροί μαθητές μας θα αποτελέσουν πρεσβευτές του μηνύματος της αποδοχής της διαφορετικότητας μέσα στις οικογένειές τους, αποτελώντας έστω ένα μικρό κομμάτι της  “μαγιάς” που είναι απαραίτητη για την επίτευξη των μεγάλων αλλαγών  στις στάσεις, τις συμπεριφορές και τις αντιλήψεις μας προς μια καλύτερη κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Στο τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον Σύλλογο Παραπληγικών Θεσσαλονίκης, τους γονείς που ετοίμασαν τα κεράσματα και τον Δήμο για την διευκόλυνση της πρόσβασης.

1 4

2 3

  3 2

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ… Με Χαμόγελο!

    Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του παιδιού” .

Για  τον σκοπό αυτό τα παιδιά από το τμήμα 1 δημιούργησαν, ζωγράφισαν και διακόσμησαν με πολλή
αγάπη και χαρά τη γωνιά όπου θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα, προκειμένου να τα προσφέρουμε στο
“Χαμόγελο του Παιδιού”.

Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια των μαμάδων μας, που συμμετείχαν σε αυτή την δράση και τις
ευχαριστούμε πολύ!

ΑΓΑΠΗ”,”ΣΕΒΑΣΜΟΣ”,”ΧΑΜΟΓΕΛΟ”- αυτό ήταν το μότο

 …Γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε Χαμόγελο!

1 2

2 2

3 1

ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ 2ου ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Εδώ μπορείτε να ακούσετε τη γιορτή του 2ου τμήματος του νηπιαγωγείου μας με αφορμή την επέτειο

της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

mazevo.kapakia.logo

Φέτος το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε μια εθνική πράξη  ευαισθητοποίησης και ανακύκλωσης για καλό σκοπό. Τα πλαστικά καπάκια που συλλέγονται προσφέρονται σε εταιρίες ανακύκλωσης και με το χρηματικό αντίτιμο, προσφέρονται αναπηρικά αμαξίδια σε οργανισμούς αναπήρων και παραπληγικών, καθώς και σε συλλόγους συμπαράστασης ανηλίκων θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.

Τα καπάκια από πλαστικά μπουκάλια είναι συνήθως τόσο μικρά, που εύκολα μπορεί να παραβλέψει κανείς τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν στο περιβάλλον. Αν πετάξεις ένα στο δρόμο, στο πάρκο ή στην παραλία, πιθανόν να μην το θεωρήσεις και σπουδαία υπόθεση. Έρευνες, όμως, έχουν δείξει ότι τα καπάκια από πλαστικά μπουκάλια είναι ένα από αντικείμενα που βρίσκονται περισσότερο στα σκουπίδια παραλιών, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων καθαριότητας και είναι το δεύτερο πιο συχνά πεταμένο αντικείμενο μετά τα αποτσίγαρα.

Όμως εμείς μαζεύουμε καπάκια γιατί:

α. μειώνουμε τον όγκο των «άχρηστων» σκουπιδιών που πετιούνται στους κάδους ή στο έδαφος και αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και το οικοσύστημα.

β. αναπτύσσουμε την περιβαλλοντική – οικολογική συνείδηση μας εντάσσοντας την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας.

γ. κυρίως όμως γιατί νιώθουμε την ανάγκη να συμβάλουμε και να προσφέρουμε σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης όπως αυτή.

Έτσι και εμείς οι μαθητές του Τμήματος 3 καλέσαμε τους γονείς και κηδεμόνες μας για να μας βοηθήσουν να κατασκευάσουμε έναν αποθηκευτικό χώρο για την περισυλλογή των καπακίων καθώς η συνεργασία τους είναι πολύτιμη!

1 1

2 1

.jpg

It’s Halloween Time!!!!-Τμήμα 3

Στο μάθημα των Αγγλικών και στα πλαίσια γνωριμίας μας με ξένα έθιμα , η κα. Μαρίνα μας βοήθησε να γνωρίσουμε το ξένο έθιμο του Halloween. Έτσι λοιπόν μάθαμε πού γιορτάζεται ,για το σύμβολο της γιορτής την “κολοκύθα”  (Pumpkin) αλλά και για το έθιμο των παιδιών “Trick or Treat ” (φάρσα ή κέρασμα) όπου επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά! Και φυσικά μάθαμε πολλές σχετικές αγγλικές λεξούλες.

Την τελευταία μέρα οργανώσαμε ένα Halloween party  και περάσαμε υπέροχα!

.jpg

1

2

3

 

CODE WEEK – ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΩΔΙΚΑ

λήψης 1

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Φέτος στην εβδομάδα κώδικα συμμετείχε το Τμήμα 3 και το Ολοήμερο Τμήμα με μεγάλη επιτυχία!

code week