…το ταξίδι μας τελειώνει και ανυπομονούμε να μάθουμε αν θα κερδίσει ο Φιλέας Φογκ το στοίχημα.
Από την Ιαπωνία λοιπόν ταξιδεύει στην Αμερική, στο Σαν Φρανσίσκο, και από εκεί παίρνει τρένο για Νέα Υόρκη. Αλλά στη διαδρομή θα έχουν απρόοπτα συμβάντα …
οι Ινδιάνοι τους επιτίθενται και τους καθυστερούν
μάθαμε για τις φυλές των Ινδιάνων
Με την ονομασία Ινδιάνοι συνηθίζεται να αποκαλούνται γενικά οι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αμερικής πριν την ανακάλυψή της από τους Ευρωπαίους στα τέλη του 15ου αιώνα. Με την ίδια ονομασία αποκαλούνται μέχρι και σήμερα ορισμένες εθνικές μειονότητες, των οποίων οι ρίζες προέρχονται από τους ιστορικούς αυτούς λαούς. Ορισμένοι από αυτούς τους ιθαγενείς διατηρούν μέχρι σήμερα ένα μοναδικό τρόπο ζωής, ενώ κάποιοι άλλοι αναζήτησαν μόνιμη διαμονή δημιουργώντας μικρές κοινότητες και χωριά, ενώ σε κάποιες περιοχές κατάφεραν να οργανωθούν σε μεγαλύτερες κοινότητες, ακόμα και πόλεις, με πολιτική οργάνωση. Η ονομασία προέρχεται από την πεποίθηση του Κολόμβου ότι έφτασε στην Ινδία, ενώ στην πραγματικότητα είχε φτάσει στην Αμερική και ότι οι κάτοικοι που συνάντησε είναι Ινδοί.
Βγάλαμε τα ινδιάνικα ονόματά μας, ντυθήκαμε ινδιάνοι και χορέψαμε με ινδιάνικα τραγούδια
Οι ινδιάνοι τρέφουν απέραντη αγάπη για τη φύση, τα ζώα, τον άνθρωπο και τη συλλογικότητα του βίου και την ειρήνη δίνοντας προτεραιότητα στο “εμείς”και στην κοινότητα ως όλον. Επειδή τίποτα πάνω στη γη και στον ουρανό δεν ανήκει σε έναν, αλλά τα πάντα είναι κοινά….
Το διαβάσαμε από το: ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ – ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΥΛΕΣ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/10/blog-post_713.html#ixzz57fYPVdWq
Φτιάξαμε ονειροπαγίδες
Ονειροπαγίδες κατασκεύασαν αρχικά οι Ινδιάνοι Τσιπέουα (αλλιώς Οτζίμπουε). Το αντικείμενο στη γλώσσα τους ονομάζεται asabikeshiinh. Τις κατασκεύαζαν πλέκοντας σε δίχτυ κλωστές από νεύρα μέσα σε στεφάνια από ξύλο ιτιάς, με μια πλέξη που θύμιζε ιστό αράχνης. Συνήθως τις διακοσμούσαν με χάντρες και φτερά. Μετά τις κρεμούσαν πάνω από τα κρεβάτια των παιδιών, για να τα προστατέψουν από τα κακά όνειρα. Με τον καιρό και καθώς το παιδί μεγάλωνε, η ονειροπαγίδα φθειρόταν και καταστρεφόταν. Υποτίθεται ότι μόνο τα καλά όνειρα μπορούσαν να περάσουν από την κεντρική τρύπα της ονειροπαγίδας, ενώ τα κακά σκάλωναν και έμεναν παγιδευμένα. Στη συνέχεια, τα παγιδευμένα κακά όνειρα θα διαλύονταν με το πρώτο φως της αυγής.
Έπειτα ακολουθήσαμε τον Φιλέα στη Νέα Υόρκη
και ψάξαμε στον ταξιδιωτικό οδηγό για τα αξιοθέατα αυτής της πόλης
μας βοήθησε και το ταξίδι του Ευτύχη Μπλέτσα και της εκπομπής του Happy traveller
μας εντυπωσίασε το άγαλμα της ελευθερίας
Φημολογείται ότι το πρόσωπο του αγάλματος απεικονίζει τη μητέρα του Μπαρτολντί και ότι εμπνεύστηκε το άγαλμα από τον Κολοσσό της Ρόδου….
Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/ti-schesi-echi-to-agalma-tis-eleftherias-me-ton-kolosso-tis-rodou-echi-tin-ipografi-tou-aifel-ke-plirosan-gi-afto-plousii-ftochi-ke-akomi-ke-i-mathites-tis-gallias/
Και ο Φιλέας Φόγκ παρά τις δυσκολίες περνά τον ατλαντικό ωκεανό και φτάνει στην ιρλανδία και από εκεί επιστρέφει στην Αγγλία και κερδίζει το στοίχημα καθώς ταξιδεύοντας με αυτή την πορεία κερδίζει μια μέρα!
και ναι το στοίχημα ολοκληρώθηκε έκανε τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες
αλλά αυτό που τελικά μένει είναι
πιο πλούσιος είναι αυτός που έχει ταξιδέψει πιο πολύ κι όποιος ζήσει τις πιο πολλές εμπειρίες
και αυτά που ζήσαμε εμείς μας έκαναν όλους πιο πλούσιους!