Ανακοίνωση
Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο Περιφερειακό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Κλικ, προστάτεψέ το”, για τρίτο συναπτό έτος, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες συμμετέχουν στην Έκθεση Φωτογραφίας του Δικτύου, όπως και σε διαδικτυακή εκδήλωση σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:
Για την έκθεση φωτογραφίας
(Ημερομηνίες προς επίσκεψη)
Πρόγραμμα Διαδικτυακών Παρουσιάσεων ΚΛΙΚ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟ_15 Μαίου 2025
Τη συμμετοχή του σχολείου μας στην παραπάνω δράση συντονίζει η εκπαιδευτικός κ.Βελισσαρίου Αγγελική. Συμμετέχουν μαθητές/τριες του 1ου, 2ου, 3ου & 4ου τμήματος με τις εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων τμημάτων Γενικής Παιδείας. Δράσεις από τη συμμετοχή του σχολείου μας στο Δίκτυο “Κλικ, προστάτεψέ το” περιλαμβάνουν:
1.Ενδοσχολική επίσκεψη φωτογράφων προς γνωριμία και επίδειξη του φωτογραφικού εξοπλισμού 2.Δημιουργία κέντρου μάθησης στο 1ο τμήμα ως εκθεσιακός χώρος με συναφή υλικό και εξοπλισμό προς αξιοποίησή του από το σύνολο των μαθητών/τριών 3.Εξωσχολική επίσκεψη σε μουσείο φωτογραφίας 4.Δράσεις συνεργασίας με τις οικογένειες των μαθητών/τριών μας για τον εμπλουτισμό του υλικού που ενδοταξικά οι μαθητές /τριες επεξεργάζονται 5.Συμμετοχή στην έκθεση φωτογραφίας του Δικτύου 6.Συμμετοχή και παρουσίαση των δραστηριοτήτων των μαθητών/τριών μας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Δικτύου με θέμα: “Η πολιτισμική μνήμη της περιοχής μου” (Ώρα παρουσίασης: 9.55-10.05 π.μ.)
Η κ.Αγγελική μας είπε:
“Κατά την επίσκεψη των φωτογράφων στην τάξη μας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, ένα-ένα, να βγάλουν φωτογραφία με τη χρήση φλας από επαγγελματική μηχανή. Επίσης με τη βοήθεια παρουσίασης και πλούσιο αρχειακό υλικό, μιλήσαμε για την ιστορία της φωτογραφικής μηχανής και την εξέλιξη της τους τελευταίους δύο αιώνες. Ξεκινήσαμε από το 1826, όπου τυπώθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες με camera obscura και την τεχνική την «δαγκεροτυπίας» (φύλλο χαλκού), στη συνέχεια τα παιδιά γνώρισαν τη φωτογραφική μηχανή, γνωστή ως «φυσούνα» και την τεχνική της αποτύπωσης σε γυάλινη πλάκα. Μετά, γύρω στο 1960, καθιερώνεται το χημικό φιλμ, η πόλαροιντ και τέλος οι ψηφιακές μηχανές. Από τα τρία τελευταία είδη υπήρχαν και πραγματικές μηχανές στην τάξη, τις οποίες τα παιδιά επεξεργάστηκαν. Επίσης είδαν πώς έμπαινε το φίλμ αλλά και παρατήρησαν αρνητικά τα οποία κολλήθηκαν στο τζάμι για να είναι ευκρινή. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στα παιδιά το drone το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη φωτογραφίας στην αυλή, όπου σχηματίσαμε τη λέξη «ΚΛΙΚ» με τη συμμετοχή των παιδιών όλου του σχολείου. “.
Από τη Διεύθυνση