Την εβδομάδα που μας πέρασε ασχοληθήκαμε με την θεματική του δάσους. Η συγκεκριμένη θεματική εντάσσεται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΙΕΠ που εκπονούνται καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Μιλήσαμε για το δάσος ως οικοσύστημα με πολλά οφέλη για τον άνθρωπο, την φύση και τα ζώα. Γνωρίσαμε δέντρα σε διαφορετικό υψόμετρο, τα διαχωρίσαμε σε φυλλοβόλα και αειθαλή και μάθαμε τι προσφέρει το δάσος (οξυγόνο) στον άνθρωπο και την ζωή αλλά και τι προσφέρει στα ζώα (τροφή, καταφύγιο).
Ζωγραφίσαμε το δάσος όπως το φανταζόμαστε ( βάλαμε και λίγο χρώμα), φτιάξαμε μία μακέτα με τα ζώα του δάσους, παίξαμε επιτραπέζια παιχνίδια και προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε ήχους ζώων μαντεύοντας ποιο ζώο είναι αυτό που ακούμε.
Μάθαμε για τους κινδύνους του δάσους, που δεν είναι άλλος από την πυρκαγιά ως η κυριότερη αλλά θα μάθουμε και για την υλοτομία και κατ’ επέκταση και την ανακύκλωση.
Η θεματική μας συνεπώς θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα καθώς θα έχουμε και μία επίσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη… στο νηπιαγωγείο μας!
(περισσότερα όμως την ερχόμενη εβδομάδα).














