Μαθητική Οικονομική Ολυμπιάδα

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει τους μαθητές της  Γ’ Λυκείου Ρέντι Εκερέμ Χένα  και Γιάννη Αλεξίου, οι οποίοι διακρίθηκαν  στον πρώτο γύρο της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα και προκρίνονται στον δεύτερο περιφερειακό γύρο που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο.

Παράλληλα συγχαίρει  τους μαθητές και τις μαθήτριες της κατεύθυνσης Οικονομίας και Πληροφορικής για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό που υποδηλώνει και το ενδιαφέρον τους για την Οικονομική Επιστήμη.

Η συμμετοχή τους και η διάκρισή τους αποκτά μεγαλύτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου της Ελλάδας και του εξωτερικού και διοργανώνεται στην Ελλάδα από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης ΚΕΦίΜ με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού, και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση του οικονομικού αλφαβητισμού ανάμεσα στις μαθήτριες και τους μαθητές Λυκείου της χώρας μας και η συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων τους στο πεδίο των οικονομικών  έτσι ώστε αυτοί να διαχειρίζονται καλύτερα τα προσωπικά τους οικονομικά ζητήματα, να κατανοούν τη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας και να προετοιμαστούν για την αποτελεσματική και ενημερωμένη συνεισφορά τους στις δημόσιες υποθέσεις.

Ευχόμαστε επιτυχία και στον Περιφερειακό γύρο του διαγωνισμού  στους μαθητές μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *