Μήνυμα Υπουργού: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 03/12/2019

3 Δεκεμβρίου 2019 2ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη, μεταξύ αυτών πάνω από 100 εκατομμύρια παιδιά, ζουν με κάποιο είδος αναπηρίας, ενώ περισσότερα από 80 εκατομμύρια άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και περίπου 1 εκατομμύριο στην Ελλάδα έχουν επίσης κάποιο είδος αναπηρίας.

Πριν από 27 χρόνια, ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να διευρύνει την ενημέρωση του κοινού για ζητήματα αναπηρίας και να προωθήσει τα δικαιώματα και την ευημερία των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην ενίσχυσή τους, θέτοντας ως στόχο να επιτευχθεί η παγκόσμια δέσμευση για το 2030 «να μην μείνει κανένας πίσω». Θέματα αναπηρίας αναφέρονται σε διάφορα σημεία των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και συσχετίζονται επίσης άμεσα με την εκπαίδευση. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Διαγωνισμός «Best in English»

3 Δεκεμβρίου 2019 2ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Best inEnglish

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, οι μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό Αγγλικής γλώσσας Best in English (διεξάγεται κυρίως στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία. Ο διαγωνισμός διεξήχθη μέσω Διαδικτύου στο εργαστήριο της πληροφορικής του σχολείου. Η συμμετοχή των μαθητών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και οι επιδόσεις τους πολύ καλές με έντονο το στοιχείο της άμιλλας και ολοκλήρωση της εξέτασης σε χρόνο αισθητά μικρότερο του προβλεπόμενου. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Διδακτική Επίσκεψη  στην Αθήνα

27 Νοεμβρίου 2019 2ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κούν»

Η Α΄Τάξη του 2ου ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ υλοποίησε Διδακτική Επίσκεψη στην Αθήνα την Πέμπτη 21/11/2019 για την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης για εφήβους και νέους με τίτλο «Θα βγω λιγάκι στον Aέρα», η οποία με γοητευτικό χιούμορ και φαντασία, έθιξε το ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού που απασχολεί τους έφηβους, αλλά και τους γονείς τους καθώς και τους προβληματισμούς που κυριαρχούν στη ζωή των νέων σήμερα.

Το θέμα της εντάσσεται στο διδασκόμενο αντικείμενο της Νεοελ. Γλώσσας Α΄Λυκείου και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα “Εφηβεία και νέοι”. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν εισήγησης της φιλολόγου της Α΄Λυκείου Μαρκάτη Ευγενίας.

Στην επίσκεψη συνόδεψαν οι καθηγητές: Μαρκάτη Ευγενία, Βέρρου Ελένη, Λουμπαρδιά Αγγελική, Υψηλάντη Χριστίνα.

Εκδήλωση στα πλαίσια του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων-Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη την συμμετοχή»

24 Νοεμβρίου 2019 2ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε για την επιλογή του σχολείου μας στο πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων για το σχολικό έτος 2019-2020.
Στο επίκεντρο των εργασιών των Ομάδων Συμμετοχικής Δράσης των σχολείων εφέτος θα είναι το περιβάλλον, καθώς το θέμα της ΚΕ’ Συνόδου είναι «Το περιβάλλον, ο τόπος μου, ο κόσμος μου». Οι έξι θεματικές ενότητες του κεντρικού θέματος είναι οι εξής:

  1. Εκπαίδευση
  2. Πολιτισμός
  3. Άνθρωποι που μετακινούνται
  4. Νέες τεχνολογίες.
  5. Κοινωνικές ανισότητες
  6. Φυσικό περιβάλλον

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Εορτασμός της 46ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973.

21 Νοεμβρίου 2019 2ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το σχολείο μας τίμησε την 46η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο με την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Τρίπολης, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.
Τότε έχυσαν το  αίμα τους για ψωμί-παιδεία-ελευθερία.

Πολυτεχνείο

Σήμερα η οικονομική κρίση εντείνει την επίθεση στους ήδη χαμηλούς μισθούς των γονιών μας, στα εργασιακά τους δικαιώματα, φέρνει απολύσεις, ανεργία και φτώχεια. Συχνά αναγκάζει εμάς τους ίδιους να δουλεύουμε από τόσο μικρή ηλικία. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Διάκριση στον γραπτό διαγωνισμό για το πρόγραμμα EUROSCOLA 2019

6 Νοεμβρίου 2019 2ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

H Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν ιδιαίτερα την  μαθήτρια της  Γ’ Λυκείου,  Αναστασία Θανοπούλου για την διάκρισή της στο γραπτό διαγωνισμό Euroscola 2019.


Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 και το θέμα του ήταν:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκλέγεται με άμεση καθολική ψηφοφορία από τους ευρωπαίους πολίτες. Με την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας το 2009, το ΕΚ συν-αποφασίζει με τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ένωσης σε μεγάλο ποσοστό της νομοθεσίας και επίσης αναλαμβάνει σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Έχει αυξημένες εξουσίες όσον αφορά στον προϋπολογισμό της Ένωσης, ασκεί δημοκρατικό έλεγχο των αποφάσεων και είναι απαραίτητη η συναίνεση του στις διεθνείς συμφωνίες που συνάπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαβάστε όλο το άρθρο »