Ενημέρωση για τις «ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ» του Φακέλου του/της μαθητή/μαθήτριας για τη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου

2 Οκτωβρίου 2019 2ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Σχετ.: Τα με αρ. πρωτ. εισ. Υ.ΠΑΙ.Θ. 144723/18-09-2019 και 146103/20-09-2019 έγγραφα

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 39/12-09-2019 του Δ.Σ.) κυκλοφόρησε αρχείο pdf με τις «ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ» του Φακέλου του/της μαθητή/μαθήτριας για τη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2019-2020.

Λύσεις Ασκήσεων_Στατιστική_Β΄ ΓΕΛ_146103_144723

Εορτασμός της 198ης Επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς

29 Σεπτεμβρίου 2019 2ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

2ο ΓΕΛ Τρίπολης

Σήμερα, Κυριακή 29/09/2019 στα πλαίσια του Εορτασμού της 198ης Επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς, πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας η καθιερωμένη παρέλαση, για να τιμήσουμε μια από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του ΄21, κατά την οποία αναδείχθηκε ο στρατηγικός νους του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11:45 με πρώτα να παρελαύνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ακολούθησαν οι Φιλαρμονικές, τα Χορευτικά Συγκροτήματα του Δήμου Τρίπολης και των δημοτικών διαμερισμάτων του, καθώς οι Πρόσκοποι, οι Οδηγοί, τα τμήματα των Ενόπλων δυνάμεων και τα Σώματα Ασφάλειας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

ΚΔ’ Σύνοδος, Βουλή των Εφήβων, Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή (2018-2019)

22 Σεπτεμβρίου 2019 2ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΚΔ’ Σύνοδος, Βουλή των Εφήβων, Βήματα Δημοκρατίας:

Από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις  6 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η ΚΔ’ Σύνοδος του προγράμματος Βουλή των Εφήβων-Βήματα Δημοκρατίας.
Το σχολείο μας εκπροσώπησε η μαθήτρια, Μαρία Πινού, η οποία αναδείχθηκε από την ομάδα συμμετοχικής δράσης που μετείχε και εργάστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με κεντρική θεματική τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Κατά την διάρκεια της Συνόδου οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν σε ομάδες αλλά και σε ολομέλεια για θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνομίλησαν με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες Διαβάστε όλο το άρθρο »

Πρόγραμμα Erasmus+

18 Σεπτεμβρίου 2019 2ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣΛήψη αρχείου

Βράβευση μαθήτριας του 2ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης στο 10ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

16 Σεπτεμβρίου 2019 2ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Νεανική Επιχειρηματικότητα

Η μαθήτρια μας Αναστασία Θανοπούλου και η ομάδα στην οποία συμμετείχε διακρίθηκαν και απέσπασαν το 3ο βραβείο «Σχεδιασμού επιχειρηματικού πλάνου και νεανικής  καινοτομίας» στο 10ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES Program).

H ιδέα πάνω στην οποία αφιέρωσαν χρόνο και εργάστηκαν ήταν η δημιουργία ενός ψηφιακού καθρέπτη  (Digital Mirror) με στόχο την επιλογή ειδών ένδυσης. Η ιδέα υλοποιήθηκε με βασικούς γνώμονες τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού, το εισόδημα του καταναλωτή και την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Συγχαρητήρια και ευχές στους απόφοιτους του σχολικού έτους 2018-2019

11 Σεπτεμβρίου 2019 2ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων έλαβε τέλος με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους εσάς που είδατε να ανταμείβονται οι κόποι σας και καταφέρατε να περάσετε το κατώφλι των πανεπιστημιακών σχολών, αποτέλεσμα μιας μακράς και κοπιώδους προσπάθειας. Συγχαρητήρια θερμά στους γονείς σας που χαίρονται για την επιτυχία σας και συνέδραμαν καθοριστικά σ΄ αυτήν.

Οι σπουδές σας δεν είναι μόνο το μέσο για την επαγγελματική και κοινωνική σας καταξίωση. Με τις σπουδές ανοίγεστε στο μαγικό ταξίδι στον κόσμο της έρευνας, της γνώσης, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να χτίσετε γέφυρες επικοινωνίας, να εργαστείτε για να βελτιώσετε τον κόσμο μας. Διαβάστε όλο το άρθρο »