Τιμητική διάκριση στον μαθητικό διαγωνισμό για την δημιουργία video με θέμα «Έλληνες Εβραίοι και Ολοκαύτωμα»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά δύο ομάδες μαθητριών της Β’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας video με θέμα «Έλληνες Εβραίοι και Ολοκαύτωμα»

Ο διαγωνισμός υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Εβραΐκό Μουσείο της Ελλάδας.
Το πρώτο video, το οποίο έλαβε τιμητική διάκριση, έχει τίτλο «Μην με ξεχάσετε..» ( https://www.youtube.com/watch?v=bFRX1AhkHjs&t=28s) και δημιουργήθηκε από τις μαθήτριες Χριστίνα Γεωργαρά, Δέσποινα Μυλωνά και Δέσποινα Τραχανά. Αναφέρεται στις 31 επιστολές που έστειλε η Σαρίνα Σερρέρο-Σαλτιέλ στον γιο της στην Αθήνα, στις οποίες αποτυπώνεται η αγωνία της ζωής στο γκέτο έως τη διαδρομή του θανάτου στο στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπιρκενάου.

Το δεύτερο video με τίτλο «Οι γυναίκες του Μπλοκ 10»  ( https://www.youtube.com/watch?v=NDJEqElan-0&t=26s ) αποτελεί δημιουργία των μαθητριών Ασημίνα Νικολακοπούλου, Νικολέττα Πορφύρη και Γαρυφαλλιά Σπέντζου. Στο Μπλοκ 10, στην προσωποποίηση της κτηνωδίας του Άουσβιτς βρέθηκαν 800 Εβραίες γυναίκες από τις οποίες περίπου 200 ήταν Ελληνίδες…

Την ευθύνη της επίβλεψης για την συγκέντρωση του υλικού, την έρευνα και την δημιουργία των βίντεο, είχε η καθηγήτρια Ευθυμία Δημοπούλου.

Οι συμμετέχουσες μαθήτριες μέσα από τα έργα τους  εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το Ολοκαύτωμα σε σχέση με την ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και  προβληματίζονται σχετικά με τη σημασία και την επικαιρότητά του στη σύγχρονη ζωή.

Το μήνυμα «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» ας σημάνει πραγματικά αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής μίσους, διάκρισης, ξενοφοβίας, γενοκτονίας.

Οι μαθήτριες οι οποίες διακρίθηκαν θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Κρατικό Μουσείο-Μνημείο  του Άουσβιτς -Μπιρκενάου» στην Πολωνία.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων, πιστεύοντας ακράδαντα πως τέτοιες δράσεις και διακρίσεις καταξιώνουν το σχολείο και δίνουν ιδιαίτερα ερεθίσματα και «τροφή» για σκέψη στους μαθητές, συγχαίρει θερμά τις μαθήτριες μας για την βράβευση και γενικότερα την συμμετοχή τους. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *