Διάκριση στον γραπτό διαγωνισμό για το πρόγραμμα EUROSCOLA 2019

H Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν ιδιαίτερα την  μαθήτρια της  Γ’ Λυκείου,  Αναστασία Θανοπούλου για την διάκρισή της στο γραπτό διαγωνισμό Euroscola 2019.


Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 και το θέμα του ήταν:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκλέγεται με άμεση καθολική ψηφοφορία από τους ευρωπαίους πολίτες. Με την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας το 2009, το ΕΚ συν-αποφασίζει με τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ένωσης σε μεγάλο ποσοστό της νομοθεσίας και επίσης αναλαμβάνει σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Έχει αυξημένες εξουσίες όσον αφορά στον προϋπολογισμό της Ένωσης, ασκεί δημοκρατικό έλεγχο των αποφάσεων και είναι απαραίτητη η συναίνεση του στις διεθνείς συμφωνίες που συνάπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τον Μάιο του 2019 οι ευρωπαίοι πολίτες από τα κράτη μέλη της ΕΕ ψήφισαν στις ευρωπαϊκές εκλογές για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πώς πιστεύετε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ενισχύσουν τη δημοκρατική φυσιογνωμία της Ένωσης; Θεωρείτε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες ώστε να εκφράσει με πιο αποφασιστικό τρόπο την εντολή των πολιτών της Ένωσης οι οποίοι με την ψήφο τους θα προσδιορίσουν τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης;»

Η  Αναστασία με τους υπόλοιπους 23 μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχει στην ημερίδα EUROSCOLA, που διοργανώνει το Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 30 Ιανουαρίου 2020.

Θερμά συγχαρητήρια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *