Πανελλήνια Μαθητική Διημερίδα για τον Αριστοτέλη με θέμα: «Αριστοτέλης, ο Διαχρονικός Δάσκαλος»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας, διοργάνωσαν την 3η Πανελλήνια Μαθητική Διημερίδα για τον Αριστοτέλη με θέμα: «Αριστοτέλης, ο διαχρονικός δάσκαλος». Η Διημερίδα διεξήχθη στις 17 και 18 Απριλίου 2019 στην πόλη της Νάουσας, στoν Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς «ΕΡΙΑ», και στην Αρχαία Μίεζα.

Σκοπός της διημερίδας ήταν: η ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για το έργο του Αριστοτέλη και η εμπλοκή τους σε ζητήματα που αφορούν στην Αριστοτελική σκέψη και φιλοσοφία στον τόπο όπου δίδαξε ο μεγάλος στοχαστής της αρχαιότητας.

Στην 3η Πανελλήνια Μαθητική Διημερίδα συμμετείχαν σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης απ’ όλη την Ελλάδα, με ομαδικές εργασίες των μαθητών τους σε σχέση με τους παρακάτω θεματικούς άξονες του έργου του Αριστοτέλη:

– Ο Αριστοτέλης σε σχέση με τον Φυσικό Κόσμο
– Ο Αριστοτέλης σε σχέση με τον Άνθρωπο.
Το 2ο ΓΕΛ Τρίπολης ήταν εκεί, παρουσίασε την εργασία ‘Η Αριστοτελική ψυχή ‘ με επιτυχία, ξεναγήθηκε στην πόλη της Νάουσας καθώς και στα μνημεία της. Την εργασία εκπόνησαν οι μαθήτριες της Β΄ τάξης: Ανδριανοπούλου Ιφιγένεια, Παπαπέτρου Ειρήνη, Πινού Μαρία, Τερζή Θεώνη, Καμπέρι Ελεάνα, Οικονομοπούλου Βασιλική με την καθοδήγηση των φιλολόγων: Μαρκάτη Ευγενίας, Υψηλάντη Χριστίνας οι οποίες και συνόδεψαν τα παιδιά στο Συνέδριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *