Συμμετοχή του 2ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης στο 7ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

Στις 10 Απριλίου 2019, θα πλημμυρίσει το ιστορικό Ζωγράφειο της Πόλης με μαθητές, πανεπιστημιακούς, λογοτέχνες, ηθοποιούς, μουσικούς  και δημοσιογράφους. Είναι το ετήσιο ραντεβού που διοργανώνουν από κοινού το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης  και τα εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την μορφή ενός Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου, ως μια μεγάλης εμβέλειας συνάντηση και γιορτή πολιτισμού. Φέτος το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στον αιώνιο έφηβο Αντώνη Σαμαράκη.

Από τις 10 ώς τις 14 Απριλίου το Ζωγράφειο Λύκειο, στο Πέρα, θα υποδεχθεί μαθητές 19 σχολείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της Ελλάδας, της Πόλης, της Λευκωσίας και της Ίμβρου μαζί με διαπρεπείς Επιστήμονες, θεωρητικούς και καλλιτέχνες με σκοπό μια πνευματική ώσμωση που θα γίνει αξέχαστο βίωμα και θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία για όλους, ιδίως όμως για τους συμμετέχοντες μαθητές.
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ την εναρκτήρια ομιλία με τίτλο «Ο Αντώνης μου» θα πραγματοποιήσει η κ. Ελένη Σαμαράκη,σύζυγος του Αντώνη Σαμαράκη.
Το 2ο ΓΕ.Λ Τρίπολης, εκπροσωπούμενο  από 16 μαθητές  με την εισήγησή του «Τραγουδώντας Αντώνη Σαμαράκη» θα παρουσιάσει  μια άλλη εκδοχή του δημιουργού του Λάθους,τον ποιητή Αντώνη Σαμαράκη. Καθοδηγητές και αρωγοί αυτής της προσπάθειας ίστανται ο Καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Γιώργος Ανδρειωμένος και οι Εκπαιδευτικοί  Ελένη Βέρρου, Φώτης Βέργος, Ευθυμία Δημοπούλου και Μαρία Χαρμαντά. Παράλληλα με τις εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν θεατρικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, συζητήσεις, ξεναγήσεις, περιήγηση στον Βόσπορο, στην Προποντίδα, στην Πρίγκηπο και στην Χάλκη.
Ακολουθούν το δελτίο τύπου και το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Samarakis_Deltio_Typou

Samarakis_Programma

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *