Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α’ και της Β’ τάξης στην Αθήνα

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα.
Οι μαθητές μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής «Ο Ρήγας και η Επανάσταση».
Κάνοντας χρήση του υλικού της έκθεσης για τον Ρήγα Φεραίο και την εποχή του, στην αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος της Βουλής, μέσα από βιωματικές και ερευνητικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες  γνώρισαν την εποχή, το έργο και την προσωπικότητα του Ρήγα δίνοντας έμφαση στο διανοητικό κλίμα της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Διαφώτισης και στις κοσμογονικές αλλαγές που προκάλεσε η Γαλλική Επανάσταση.
Παράλληλα, άλλη ομάδα μαθητών παρακολούθησε  την έκθεση «Μέσα από το φακό του Νισήμ Λεβή: μια οικογένεια μια εποχή» και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου για το Ολοκαύτωμα, όπου μέσα από ιστορικά στοιχεία, φωτογραφίες και μαρτυρίες γνώρισαν τι συνέβει κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με το μουσείο VR Εικονικής Πραγματικότητας​, όπου οι μαθητές μας μέσα από μια πληθώρα συναρπαστικών εφαρμογών απόλαυσαν μοναδικές στιγμές και εμπειρίες και διασκέδασαν εξερευνώντας ωκεανούς, ταξιδεύοντας πάνω από το Παρίσι, παίζοντας με την μουσική, την ζωγραφική και την τοξοβολία.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί ΕλένηΒέρρου, Ευθυμία Δημοπούλου, Ευγενία Κρίγκα, Πέτρος Μανιάτης, Γιώργος Σιέμπος και Μαρία Χαρμαντά.