«Human Rights for Beginners 2»

Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος «Human Rights for Beginners 2» το σχολείο μας συμμετείχε με ένα τμήμα της Α΄ Λυκείου (Α3) και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Λουμπαρδιά Αγγελική. Η υλοποίηση του προγράμματος μας εδώ

Το πρόγραμμα αυτό καλεί τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς  να εφαρμόσουν το περιεχόμενο μίας εκ των έξι θεματικών εργαστηρίων στη σχολική τάξη.

Οι έξι θεματικές είναι οι εξής:

  • Δίνουμε φωνή στα παιδιά.
  • Εξετάζουμε αμφιλεγόμενα ζητήματα.
  • Προλαμβάνουμε τη βία και τον εκφοβισμό (bullying).
  • Διαχειριζόμαστε την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση.
  • Αντιμετωπίζουμε τις κοινωνικές διακρίσεις.
  • Βελτιώνουμε το ευ-ζην στο σχολείο.

Εμείς επιλέξαμε την θεματική «Βελτιώνουμε το ευ-ζην στο σχολείο» με τίτλο προγράμματος «Η τάξη μου και εγώ»

Το πρόγραμμα ‘Human Rights for Beginners 2’ στηρίζεται στο εκπαιδευτικό project του Συμβουλίου της Ευρώπης “Free to Speak, Safe to Learn”-Democratic Schools for All.

Στο πλαίσιο διάδοσης του δημοκρατικού πολιτισμού, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να φέρει εκπαιδευτικούς και μαθητές σε επαφή με αντιλήψεις – αξίες, δεξιότητες, συμπεριφορές και γνώση- στη βάση των οποίων ιδανικά συγκροτείται η κοινωνική διάδραση στις δημοκρατικές πολιτείες. Σε μια περίοδο ταχύτατων και κρίσιμων κοινωνικών αλλαγών που θα καθορίσουν την εικόνα του μέλλοντος, τα εκπαιδευτικά συστήματα και τα σχολεία καλούνται να προετοιμάζουν τους νέους ώστε να γίνονται ενεργά, και υπεύθυνα μέλη σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *