Το Σχολείο μας βραβεύεται με τη σημαία του ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, στις 17.30, σε διαδικτυακή εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού το Σχολείο μας βραβεύτηκε με τη σημαία του ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ένα επίτευγμα που αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για την αειφόρο εκπαίδευση και το περιβάλλον.  Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό το οποίο αγωνίζεται από το 1972 για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 Με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα “Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο”: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε”, προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε στους μαθητές μας την ευαισθητοποίηση σχετικά με το περιβάλλον. Υιοθετήθηκε η ολιστική προσέγγιση του σχολείου ως οργανισμού ώστε οι εκπαιδευτικοί και να ενθαρρυνθούν να εμπλακούν σταδιακά σε διαδικασίες μετασχηματισμού του σχολείου τους και να παρακολουθούν την πορεία των αλλαγών που επιφέρει η αειφορία στο σχολείο.

Στο πλαίσιο αυτό, η εισαγωγή της αειφορίας στο σχολείο οργανώνεται γύρω από οκτώ πυλώνες, προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι εκπαιδευτικοί να εμπλακούν σε διαδικασίες μετασχηματισμού του σχολείου τους και η παρακολούθηση της πορείας τους προς την αειφορία να γίνεται βάσει κατηγοριοποιημένων –συγκεκριμένων πυλώνων με τα σχετικά κριτήρια κάθε ενός από αυτούς.

  • 1ος Πυλώνας: Δημοκρατία και συμμετοχή AeiforoEllinikoSxoleio F 390x390 1
  • 2ος Πυλώνας: Προαγωγή Μάθησης
  • 3ος Πυλώνας: Προαγωγή τεχνών και πολιτισμού
  • 4ος Πυλώνας: Αειφορικό κτίριο και αυλή
  • 5ος Πυλώνας: Εξοικονόμηση ενέργειας / πολιτική μετακινήσεων
  • 6ος Πυλώνας: Εξοικονόμηση πόρων/ νερό και απορρίμματα
  • 7ος Πυλώνας: Προαγωγή υγείας στο σχολείο
  • 8ος Πυλώνας: Από την τοπική στην πλανητική κλίμακα

 Αυτή η διάκριση αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλαμε όλο αυτό το χρόνο στο πλαίσιο του προγράμματος Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο. Το πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην εκπαίδευση των μαθητών μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της αειφορίας.

aeiforo2023 FLAG01

Με πείρα, αφοσίωση και μεθοδευμένες δράσεις, καταφέραμε να είμαστε ένα από τα 24 σχολεία, μεταξύ 525 σχολεών που συμμετείχαν στη δράση, που τιμήθηκαν με τη ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Αυτό αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μας και της αφοσίωσής μας για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

 Ευχαριστούμε την Δρ Σκουρολιάκου Παναγιώτα για τον συντονισμό της προσπάθειας μας, το Σύλλογο Διδασκόντων που επέδειξε ευαισθησία και κατέβαλε προσπάθεια για την υλοποίηση δράσεων για τους παραπάνω πυλώνες καθώς και τη Mαθητική Kοινότητα που υποστήριξε με ενθουσιασμό και ευαισθησία την προσπάθεια αυτή.

 Ας διατηρήσουμε αυτήν την αξιέπαινη αναγνώριση ως έμπνευση για εμάς και τις μελλοντικές γενιές να συνεχίσουμε να προωθούμε την αειφορία και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Με τον κοινό μας στόχο και τη συνεργασία μας, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στον κόσμο και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

aeiforo2023 IMG 1475