Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 5ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας (25.10.2023) συνάντηση με εκπαιδευτικούς (Μαθηματικοί – ΠΕ03) από τους Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Σαρωνικού.
Το θέμα της συνάντησης ήταν “Τρόποι ενίσχυσης του ενδιαφέροντος των μαθητών/μαθητριών για το μάθημα των μαθηματικών και κινητοποίησής τους: Διδακτικές τεχνικές”. Η κα Αφροδίτη Πανταζή, Σύμβουλος Ευθύνης ΠΕ03, παρείχε την εμπειρία της στον τομέα της εκπαίδευσης και των μαθηματικών, ενώ οι εκπαιδευτικοί από τους προαναφερθέντες Δήμους μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες και προσεγγίσεις.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διδασκαλία των μαθηματικών και τους τρόπους που μπορούν να ενισχύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών. Η συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία για τη δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών που μοιράζονται κοινούς στόχους και αξίες στον τομέα της εκπαίδευσης.
Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η συνάντηση δεν περιορίστηκε μόνο στη θεωρητική ανταλλαγή ιδεών. Αντίθετα, δόθηκε ανατροφοδότηση επί των προτιμήσεων και προτάσεων των ίδιων των εκπαιδευτικών, οδηγώντας στο σχεδιασμό δράσεων με βάση τις απαντήσεις τους σε ένα ερωτηματολόγιο που εστάλη στους εκπαιδευτικούς με το υπ’ αριθμ. 554/28-09-23 έγγραφο της Συμβούλου Εκπαίδευσης ΠΕ03, κας Αφροδίτης Πανταζή.
Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη προς τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας για τη γενναιοδωρία τους που περιλάμβανε την προσφορά κεράσματος στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη δράση.
Αναμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες επιμορφωτικές δράσεις που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών μας για τα μαθηματικά.


