25η Μαρτίου 2021

Η Ελλάς ευγνωμονούσα
Θεόδωρος Βρυζάκης

 

1821-2021

Επέτειος 200 χρόνων  της Ελληνικής Επανάστασης!

Διαδικτυακή η εορταστική εκδήλωση!

Οι μαθητές παρόντες!

Εικόνες, ποιήματα, τραγούδια πλημμύρισαν τις οθόνες!

Κι  εμείς. τιμώντας τους προγόνους μας, πατώντας στα  ίδια  χώματα, ατενίζουμε το μέλλον  με αισιοδοξία!

Η Νίκη (Κωστής Παλαμάς)
Εδώ στο Ελληνικό το χώμα, το στοιχειωμένο και ιερό,
που το ίδιο χώμα μένει ακόμα απ’ τον αρχαίο τον καιρό,

στο χώμα τούτο πάντα ανθούνε κι έχουν αθάνατη ζωή
και μας θαμπώνουν, μας μεθούνε νεράιδες, ήρωες, θεοί.

Εδώ στο Ελληνικό το χώμα, το στοιχειωμένο κι ιερό,
που το ίδιο χώμα μένει ακόμα απ’ τον αρχαίο τον καιρό,

Είδα τη Νίκη τη μεγάλη, τη Νίκη τη παντοτινή,
την είδα εμπρός μου να προβάλλει με φορεσιά ολοφωτεινή.

 

 

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Κάτω από: 2020-2021,Δραστηρότητες | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πέμπτη, 4 Φεβρουάριος 2021 8:28 μμ |

Την Πέμπτη 1 Απριλίου με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική  διαδικτυακή εκδήλωση.

Οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις, ενημερώθηκαν για τις  μορφές και  τα είδη ρατσισμού στη σύγχρονη κοινωνία μας (Φυλετικός, Εθνικός, Θρησκευτικός, Πολιτισμικός, Κοινωνικοοικονομικός, Πολιτικός), μέσα από παραδείγματα και συζητήσεις και  συμμετείχαν ενεργά διατυπώνοντας  τις  απορίες τους και τις απόψεις τους.

Eνημερωτικά φυλλάδια Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2020 8:02 μμ |

Παραθέτουμε στην ανάρτηση μας,  4 ενημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με εντολή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας.

 

 

Οδηγίες-για-προστασία-στο-διαδίκτυο

Σεξ_κακοποίηση

Sexual-Abuse-girlhttps://blogs.sch.gr/2gymthes/files/2020/12/ΣΥΝ-4-για-ενδοοικογενειακή-βία.pdf

Ενδοοικογενειακή-βία

Διαβίβαση-ενημερωτικού-υλικού

Εισαγωγικές εξετάσεις 1ου Προτύπου Γυμνασίου

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2020 1:35 μμ |

Κατανομή υποψηφίων μαθητών στις  αίθουσες του κτηρίου του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης (Ικτίνου 5), προκειμένου να διαγωνιστούν  για την εισαγωγή τους στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Παραθέτουμε το επισυναπτόμενο αρχείο

Κατανομή-υποψηφίων-για-το-1ο-Πρότυπο-Πειραματικό

 

 

Διαβίβαση οδηγιών ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πέμπτη, 2 Απρίλιος 2020 1:03 μμ |

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αναρτούμε το αρχείο της Διεύθυνσης Δίωξης  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ασφαλής εκπαίδευση εξ΄αποστάσεως

 

 

Διαβίβαση Οδηγιών Πρόληψης Κορωνοϊού

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2020 9:40 μμ |

Στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και  την κοινότητα,  αναρτούμε το αρχείο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας με θέμα:

ΕΟΔΥ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι _ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020,

 

 

Ανακύκλωση

Την Τετάρτη 4/3/2020, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης  προσκλήθηκε  η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ECO REC) στο σχολείο μας.

Οι μαθητές του σχολείου μας, αυτήν τη χρονιά ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση των λαμπτήρων και των ηλεκτρικών και  ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι μαθητές παρακολούθησαν ενημερωτικά βίντεο  και έθεσαν σχετικές ερωτήσεις.

Είναι γνωστό ότι οι  ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και οι λαμπτήρες  περιέχουν πολλά υλικά και  αρκετά από αυτά μπορεί να είναι τοξικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Με την ανακύκλωση δίνεται η ευκαιρία για επαναχρησιμοποίηση τους και μια ευκαιρία σε όλους μας να συμβάλλουμε στην  προστασία του περιβάλλοντος.

Ορυκτά-Άνθρωπος-Τέχνη

Κάτω από: 2019-2020,Δραστηρότητες | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος 2020 10:21 μμ |
Την Πέμπτη 27/2/2020 οι μαθητές της Α΄και Β γυμνασίου επισκέφτηκαν στον χώρο του λιμανιού την έκθεση «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» και «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ» που διοργάνωσε το  Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης , σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ).
Άραγε τι σχέση είχε ο Τρωικός πόλεμος και η Αργοναυτική εκστρατεία για το Χρυσόμαλλο Δέρας με τα ορυκτά; Απάντηση έδωσαν οι ξεναγοί της έκθεσης  και  ενημέρωσαν τα παιδιά  για την αξία  των ορυκτών στο παρελθόν αλλά και και στο παρόν εστιάζοντας  στη χρήση τους στην καθημερινή ζωή.
εκτός της ξενάγησης οι μαθητές παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα ταινία για τα αρχαία και σύγχρονα μεταλλωρυχεία και τους τρόπους εξόρυξης των μεταλλευμάτων.
Τέλος με τη βοήθεια διαδραστικής εγκατάστασης εμφανίζονται  σε μια οθόνη ποια μέταλλα βρίσκονται σε  ποια σημεία του ανθρώπινου σώματος.

Κοπή βασιλόπιτας αποφοίτων

Κάτω από: 2019-2020,Δραστηρότητες | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2020 6:59 μμ |

Και αυτή τη χρονιά,την Κυριακή 16/2/2020 το γυμνάσιο  παρευρέθηκε προσκεκλημένο, στην κοπή βασιλόπιτας του συλλόγου αποφοίτων του σχολείου μας «Ικτίνος».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι ομότιμοι καθηγητές Αντώνης Μανιτάκης  και Γιώργος Αναστασιάδης απόφοιτοι του 2ου, συμμαθητές στα σχολικά θρανία, συμφοιτητές στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και συνάδελφοι πανεπιστημιακοί, δύο εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο τoυς, με πολύπλευρο κοινωνικό και επιστημονικό έργο.

Στη εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του Γυμνασίου ο Δ/ντής  Γ. Μακρής καθώς και ο Α/Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  Νικάκης.

Ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν η ανακοίνωση του Πρόεδρος του «Ικτίνου» Α. Παπαγεωργίου ότι με πρωτοβουλία του Συλλόγου  έχουν ξεκινήσει  επαφές με το Ζωγράφειο Γυμνάσιο της Κωνσταντινούπολης με στόχο τη συνεργασία  των δύο  γυμνασίων καθώς και ότι  έχει δρομολογηθεί η μετάβαση 6 αριστούχων μαθητών του Λυκείου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το μουσικό παρόν της έδωσε η χορωδία του Γυμνασίου μας υπό τη διεύθυνση της κας Ζ. ν Παλάντζα, που ενθουσίασε τους παρευρισκομένους.

Συμμετοχή στην παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στη Νάπολη

Κάτω από: 2019-2020,Δραστηρότητες | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2020 9:43 μμ |

Με μία κιθάρα, ένα βιολί, ένα όνειρο και πολύ διάθεση ξεκινήσανε στις 8 Φεβρουαρίου,28 μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης για την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας που πραγματοποιήθηκε για άλλη μία φορά στην πανέμορφη Νάπολη.

Εκεί που η διασπορά κρατά ζωντανό το πνεύμα του Ελληνισμού και κυρίως την ελληνική γλώσσα. Οι εμπειρίες πολλές και οι συγκινήσεις ακόμη περισσότερες.

Το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας ήταν το δυνατό χειροκρότημα μέσα στο κάστρο της Νάπολης. Τα παιδιά μας εξαιρετικά και οι γονείς αρωγοί αυτής της προσπάθειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης ήταν το πρώτο σχολείο της πόλης που είχε την τιμή να λάβει μέρος σ’ αυτή την διοργάνωση.

Ευχαριστούμε την Ελληνική κοινότητα Νεαπόλεως καθώς και τον εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας κύριο Γιάννη Κορίνθιο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Επόμενη Σελίδα: »