Πολτοποιούμε τις φράουλες πάρα πολύ καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το αφήνουμε για 45’ περίπου, μέχρι να σφίξει.Στη συνέχεια αδειάζουμε σε μπολ και το διατηρούμε στην κατάψυξη.Εάν διαθέτουμε παγωτομηχανή,το τοποθετούμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα με ένα σύρμα για 5-6 φόρες.Το διατηρούμε στην κατάψυξη.Όταν πρόκειται να σερβίρουμε,γεμίζουμε τις θήκες,αναποδογυρίζουμε και βουτάμε το παγωτό μέσα στα τρουφάκια.
ΥΛΙΚΑ:
400 γρ. φράουλες
500 γρ. γάλα φρέσκο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
Χρωματιστά μικρά τρουφάκια και θήκες παγωτού από βάφλα υπάρχουν στα super markets.
Δημοσίευση από Μερόπη Μπακάλη Β3
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.