Μια διαφορετική ενημέρωση

3

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου μας τίμησε με την παρουσία του στο σχολείο μας ο Επίσκοπος Μπούνια και Κισανγκάνι,  που εδρεύει στο Κονγκό σεβασμιότατος κ. Πολύκαρπος .

Μας μίλησε για τις συνθήκες ζωής στην Αφρική, για τις δυσκολίες διαβίωσης των κατοίκων της, για την απόφασή του να αφιερώσει τη ζωή του στην επισκοπή του καθώς και για δύσκολες αλλά και συγκινητικές στιγμές της διακονίας του.

Οι μαθητές παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον βίντεο και έκαναν πολλές ερωτήσεις στον Επίσκοπο.  Οι μικροί δημοσιογράφοι του σχολείου μας μετά το τέλος της ενημέρωσης πήραν συνέντευξη από τον κ.κ. Πολύκαρπο, την οποία  θα διαβάσετε στο επόμενο τεύχος της εφημερίδας μας.

Η περιοχή της Μπούνια είναι η περιοχή στην οποία προσπαθούμε να φτιάξουμε μια γεώτρηση προκειμένου να ξεδιψάσουν πολλές χιλιάδες παιδιά και ο επίσκοπος Πολύκαρπος είναι ο καθ’υλην αρμόδιος για την διάνοιξη του πηγαδιού.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο σχολείο μας, γνώρισε και τα παιδιά που συμμετέχουν στον Όμιλο Εθελοντισμού και έχουν αναλάβει την πώληση λαχνών προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό για την γεώτρηση.

Λαχνούς μπορείτε να προμηθεύεστε από το σχολείο και από μέλη του Συλλόγου Γονέων.

Δείτε την δράση μας παρακάτω:

Ας γίνουμε όλοι σταγόνες νερού για να ξεδιψάσουμε παιδιά!