Με το πέρας της πρώτης βδομάδας εφαρμογής της σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης ο Διευθυντής, οι Υποδιευθυντές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο την ποιότητα και τελικά την επιτυχία της στο σχολείο μας.

Έχοντας την πεποίθηση ότι η εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση είναι μια παιδαγωγική διδακτική πρακτική, που επιβάλλεται εκτάκτως, λόγω των δυσμενών υγειονομικών συνθηκών εξαιτίας του covid19, οργανώσαμε για τους μαθητές μας την καθημερινή διδασκαλία και μάθηση, χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου,  webex, eclass, webmail καθώς και άλλους εκπαιδευτικούς πόρους. Ακολουθήσαμε το πλήρες καθημερινό Ωρολόγιο Πρόγραμμα για όλα τα μαθήματα, όλα τα τμήματα και όλες τις τάξεις του σχολείου μας. Προσπαθήσαμε με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της Πληροφορικής του σχολείου μας να επιλύσουμε διάφορα πρακτικά προβλήματα της υλικοτεχνικής υποδομής και των ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών μας, καλύπτοντας με τα διαθέσιμα μέσα της σχολικής μας μονάδας όσο το δυνατόν περισσότερους συμμετέχοντες και οργανώνοντας επιμορφωτικές συναντήσεις  ταχείας διάρκειας, για να παρουσιαστούν τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία, η χρήση τους και οι δυνατότητές τους. Έτσι, προχωρήσαμε στην ψηφιακή διεξαγωγή των μαθημάτων, με την πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζωντανή ανθρώπινη αλληλεπίδραση της τάξης, αλλά μπορούμε να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας αυτές τις δύσκολες στιγμές, υποστηρίζοντας με νέα μέσα τη μαθησιακή τους πορεία, την απόκτηση γνώσης, την κοινωνικοποίησή τους, τα όνειρά τους για το μέλλον.

Ο απολογισμός της πρώτης βδομάδας, που έγινε σε διαδικτυακή συνάντηση του Συλλόγου Διδασκόντων την Παρασκευή, δείχνει ότι οι οργανωτικές προσπάθειες της Διεύθυνσης του σχολείου μας και τα μαθήματα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ταχύτατα αναβάθμισαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και ετοίμασαν πλούσιο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, είχαν μεγάλη ανταπόκριση στους μαθητές και στους γονείς τους. Τα παιδιά από την πρώτη μέρα συνδέονταν στα μαθήματά μας με ό,τι τρόπο διέθετε το καθένα, υπολογιστές σταθερούς ή φορητούς, κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ. Η συμμετοχή ήταν αθρόα και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, καθώς την Πέμπτη και την Παρασκευή είχαμε στα περισσότερα τμήματα της σχολικής μονάδας όλους τους μαθητές μας παρόντες, με μέσο όρο συμμετοχής των δυο ημερών,  99,1%.

Το πιο εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα συγκινητικό και ελπιδοφόρο ήταν ότι η ποιότητα των μαθημάτων ήταν εξαιρετική. Οι εκπαιδευτικοί, από τη μια, ξεπέρασαν τον εαυτό τους, χρησιμοποιώντας εύστοχα και αποτελεσματικά τους ψηφιακούς πόρους. Από την άλλη, τα παιδιά συμμετείχαν, αλληλεπιδρούσαν, ρωτούσαν, έφερναν εργασίες με επιμονή και φιλότιμο. Ήταν σαν να είχαμε όλοι συμφωνήσει σιωπηλά να μην αφήσουμε την πανδημία να καταστρέψει τις ζωές μας, τις σχέσεις μας, τη δουλειά μας και το αύριο. Ένα δίκτυο επαφών, εικονικών βέβαια, αλλά ουσιαστικών άρχισε να δημιουργείται με στόχο τη συνέχιση της ζωής, της μάθησης, της κοινωνικότητας και της πορείας μας στο μέλλον.

Υποσχόμαστε στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να υπερνικήσουμε τις δυσκολίες, που βάζει στη μάθηση η φοβερή πανδημία. Πιστεύουμε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας θεμελίωσε ήδη με την αθρόα και ποιοτική συμμετοχή της στη σύγχρονη και ασύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση μια γόνιμη μαθησιακή και κοινωνικοποιητική διαδικασία. Ελπίζουμε ότι κι εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις θα βάλουμε το δικό μας ανάχωμα στις καταστρεπτικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

 

Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης

Γιώργος Τσιτούρας

Αγαπητά μας παιδιά,
 Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, από τις 08:15 το πρωί. έως τις 14:10 το μεσημέρι και έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 ξεκινάμε τα μαθήματα με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Webex. Βέβαια δεν μπορεί, αυτή η μορφή διδασκαλίας, να αντικαταστήσει πλήρως τη δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη, αλλά είμαι σίγουρος πως θα βρείτε και αυτά τα μαθήματα πολύ ενδιαφέροντα γιατί γίνονται σε πραγματικό χρόνο. Για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και για τη διεύθυνση σύνδεσης (link) κάθε εκπαιδευτικού έχετε ήδη ενημερωθεί με σχετικό μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των γονέων και κηδεμόνων σας. Στα τρία παρακάτω αρχεία θα βρείτε αφού τα ανοίξετε: α) Πώς να συμμετέχετε στην τηλεδιάσκεψη μέσω τηλεφώνου, β) κανόνες τάξης για την παρακολούθηση των μαθημάτων που γίνονται με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και γ) οδηγίες μαθητή για τη σύνδεσή σας με τον/την καθηγητή/τριά σας. Να είστε καλά και να Μένετε στο σπίτι αξιοποιώντας σωστά το χρόνο.

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ (ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ) ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

κάντε κλικ εδώ

 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΑΞΗΣΛήψη αρχείου

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΔΕΥΣΗΛήψη αρχείου

 

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 09:00 π.μ. και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού. Στους μαθητές θα δοθούν τα βιβλία σε σακούλες και θα γίνει διανομή μάσκας ανά μαθητή.

Ο Αγιασμός για την καινούρια σχολική χρονιά θα γίνει στις 11:00 π.μ. και θα τον παρακολουθήσει η Α΄ τάξη, ενώ οι υπόλοιπες τάξεις παρουσία εκπαιδευτικού θα παραμείνουν στις αίθουσες όπου θα δεχτούν την ευλογία του ιερέα. Οι μαθητές θα σχολάσουν μετά το τέλος του αγιασμού αφού προηγουμένως θα ενημερωθούν για την πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ, για την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας και για το περιεχόμενο του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί.

Τονίζουμε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες που τυχόν θα επισκεφτούν το σχολείο.

Καλή σχολική χρονιά!

Για την ασφαλέστερη επαναλειτουργία των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 σας ενημερώνουμε για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.Λήψη αρχείου

 

2ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς  ΓΟΝΕΙΣ και  ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω covid-19 η κατάθεση των εντύπων εγγραφής μαθητών/τριών για το τρέχον σχολικό έτος 2020-2021 δε θα γίνει με τη φυσική παρουσία του γονέα-κηδεμόνα. Μπορείτε να κατεβάσετε τα 3 σχετικά έντυπα – έγγραφα από την επίσημη ιστοσελίδα του Σχολείου μας: (https://blogs.sch.gr/2gymkoza/ ), να τα εκτυπώσετε, να τα συμπληρώσετε, να τα υπογράψετε και να τα στείλετε την πρώτη μέρα λειτουργίας του Σχολείου με τα παιδιά σας μέσα σε ένα φάκελο.

Εναλλακτικά μπορείτε να παραλαμβάνετε τα σχετικά έντυπα από την είσοδο του Σχολείου (είσοδος από τον αύλειο χώρο ).

Έντυπα:

  1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΟΝΕΩΝ για την εγγραφή
  2. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ γονέα κηδεμόνα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ
  3. ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

 

 

Σημείωση:  Η συνδρομή για το Σύλλογο Γονέων είναι 15 ευρώ και θα δίνεται στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης.

 

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο

στο τηλέφωνο: 2461030229 ή

ηλεκτρονικά στο e mail :  mail@2gym-kozan.koz.sch.gr

Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΕ01-ΘεολόγοςΛήψη αρχείου

Μετά την κατανομή της Α’ φάσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών θα ακολουθήσει Β’ φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων από τη 13η Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00 έως και τη 14η Ιουλίου και ώρα 23:59.
Μετά την κατανομή της Β’ φάσης, οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr και οφείλουν να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους:
α. Για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων
β. Για τα ΕΠΑ.Λ. από την 20η Ιουλίου 2020 έως την 24η Ιουλίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Συμπληρωματική-Ενημέρωση-για-την-Ηλεκτρονική-Αιτηση-ΕγγραφήςΛήψη αρχείου

Σας ενημερώνουμε ότι το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020 θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη με ωράριο λειτουργίας από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

Οι θερινές υπηρεσίες γίνονται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:Λήψη αρχείου

Από τις 18 Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως τις 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 θα μπορούν όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020-2021, να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με όλες τις λεπτομέρειες για την εγγραφή στην Α΄ Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) θα βρείτε στο παρακάτω αρχείο:Λήψη αρχείου

 

Κάθε σχολικό έτος λίγο πριν από τη λήξη των μαθημάτων γίνεται παρουσίαση των Προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων τα οποία εκπονούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Φέτος αυτό δεν κατέστη δυνατόν για υγειονομικούς λόγους. Ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μας έδωσε τη δυνατότητα αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία μέσα από την πλατφόρμα Webex να παρουσιάσουμε τα προγράμματά μας. Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, πως την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 και ώρα 10:30 έως 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή παρουσίαση του Περιβαλλοντικού προγράμματος το οποίο εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2019-2020 με θέμα «Πύλες στο εσωτερικό της Γης» από μαθητές και μαθήτριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Βαζούρα Ιωάννας, Παπανικοπούλου Πανάγιως και Ποζουκίδου Χαρίκλειας. Μπορείτε όλοι και όλες να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα παρουσίαση διαδικτυακά χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Webex. Για την είσοδό σας θα χρησιμοποιήσετε τον αριθμό δωματίου  846943966 ή το link:  https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/ioannavaz