Παρουσίαση Σχολικών Προγραμμάτων και δράσεων που υλοποίησαν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας

Την Τρίτη, 10 Μαΐου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαμπάκας παρουσιάστηκαν,με απόλυτη επιτυχία, προγράμματα και δράσεις που υλοποιήθηκαν στο Σχολείο μας κατά το Σχολικό έτος 2015-2016.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παρουσίαση της ψηφιακής δημιουργίας μαθητών μας με τίτλο: ” Όταν το μανιτάρι συνάντησε το αλφαβητάρι”. Είναι η εργασία με την οποία το Σχολείο μας έλαβε μέρος στο έκτο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής δημιουργίας στα Τρίκαλα. Υπεύθυνη για την δράση αυτή ήταν η καθηγήτρια Αποστολίνα Φανή.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν εργασίες των παιδιών σχετικές με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Το θέμα που υλοποίησε για το Σχολικό έτος 2015-2016 η Περιβαλλοντική μας ομάδα ήταν: ” Τα βότανα της περιοχής μας “. Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η καθηγήτρια Νάκη Σμαραγδή. Στο πρόγραμμα συμμετείχε επίσης η καθηγήτρια Μέλλιου Παρασκευή.  Συμμετείχαν μαθητές και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου μας. Για να δείτε μία από τις εργασίες που παρουσιάστηκαν πατήστε εδώ

Στα πλαίσια του Προγράμματος “Πολιτισμός  και Δραστηριότητες Τέχνης”,μια ομάδα παιδιών ανέβασε την θεατρική παράσταση  “Tο Αστρο της Βηθλεέμ”, ¨Ένα θεατρικό έργο που αντλήθηκε από το βιβλίο του Αναστασιάδη Β. με τίτλο Νέων Θέατρον.   Είναι ένα εύθυμο σατυρικό έργο που η υπόθεσή του εκτυλίσσεται σε διάφορους χώρους (σχολεία, λαϊκή  αγορά, πεζόδρομους) και κύριο στόχο έχει να κατανοήσει ο θεατής  την ημιμάθεια του σύγχρονου ανθρώπου και να αναδείξει τη άγνοια που έχουν μερικοί άνθρωποι όσον αφορά την ιστορία τους και τη θρησκεία τους!!!    Υπεύθυνη για την δράση αυτή ήταν η καθηγήτρια Φιλίππου Στυλιανή.

Για να δείτε ένα μικρό απόσπασμα από την θεατρική παράσταση πατήστε εδώ

Η ομάδα των μαθητών που παρουσίασε το θεατρικό έργο είναι:

Αρδανιώτη Ζωή

Βελώνη Ελισάβετ

Γαλάνη Ελένη

Γεωργίου Γεώργιος

Δελιτζιά Μαρία

Διομή ¨Αρτεμις

Ζαρόπουλος Γεώργιος

Γκοζντάρ Νεκτάριος

Λύχος Γεώργιος

Λύχου Ελεάνα

Μέμτσα Ελένη

Παπατζιμοπούλου  Μαίρη

Πορτίκα ¨Ελλη

Ρούστας Σπύρος

Σορτίκος Νεκτάριος

Τάκου Χρύσα

Τέγος Λάμπρος

Μετά την παρουσίαση των προγραμμάτων ακολούθησε στον χώρο του Σχολείου μας φαγοπότι. Τα φαγητά ετοιμάστηκαν από μαθητές της Α΄Γυμνασίου στα πλαίσια του μαθήματος της οικιακής οικονομίας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Φιλίππου Στυλιανή.   Επίσης εδέσματα στα παιδιά προσέφερε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτή του την ευγενική χειρονομία και για το ότι στέκεται πάντα δίπλα μας.

 Ακολουθούν  φωτογραφίες από την παράσταση

IMG_6566 IMG_6567 IMG_6573 IMG_6577 IMG_6580 IMG_6582 IMG_6583 IMG_6586 IMG_6590 IMG_6591 IMG_6596 IMG_6597 IMG_6599 IMG_6607

Κατηγορίες: ΣΧ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.