Εκδρομή της Στ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων

Την Τρίτη 16 Απριλίου, η έκτη τάξη του σχολείου μας είχε τη μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία αξέχαστη εκδρομή στην καρδιά της ελληνικής δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων.

Μια εκδρομή που ξεπέρασε τις προσδοκίες και ανανέωσε το πνεύμα της φιλοδοξίας και της γνώσης. Με χαρά και ενθουσιασμό, οι μαθητές μας κατέφθασαν στο κτήριο της Βουλής, όπου τους υποδέχθηκε ο αξιότιμος κ. Κωτσός, βουλευτής της περιοχής μας. Η παρουσία του κ. Κωτσού ήταν ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, καθώς μας έδωσε τη δυνατότητα να ζήσουμε μια πραγματική επαφή με τον πολιτικό βίο και τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στα έδρανα όπου γίνονται οι συνεδριάσεις της Βουλής, να μάθουν για τη σημασία και τη λειτουργία του νομοθετικού οργάνου και να γνωρίσουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε επίπεδο εθνικής πολιτικής.

Η εκδρομή στη Βουλή αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές μας να ενταχθούν ενεργά στη δημόσια σφαίρα, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να εμπνευστούν για μελλοντικές δράσεις και συμμετοχή στον δημόσιο βίο. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η εμπειρία θα αποτελέσει ένα πολύτιμο φωτεινό σημείο στην εκπαιδευτική πορεία τους και θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να αναζητούν τη γνώση και την ενεργό συμμετοχή στην κοινωνία.

Μια εκδρομή αξέχαστη στις καρδιές μας για πάντα…

Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του Σχολείου και οι εκπαιδευτικοί της Στ τάξης κ. Θώμη Θεοχάρη και κ. Έφη Μπαρούτα.

IMG 2327 IMG 2328 IMG 2329 1 IMG 2330 IMG 2331 IMG 2332