Στηρίζοντας τα ζώα

Η φιλοζωία δεν είναι απλώς μια λέξη. Είναι η αφοσίωση προς τα ζώα, ένας τρόπος ζωής που αντανακλά την αγάπη και την ευαισθησία μας για τον κόσμο γύρω μας. Σήμερα, στο σχολείο μας, αφιερώσαμε χρόνο για την Πανελλήνια  Ημέρα Σχολικής Φιλοζωίας, για να αναδείξουμε τη σημασία της συμπόνιας και της φροντίδας για τα ζώα.

Εκατομμύρια ζώα υποφέρουν από την ανθρώπινη παρέμβαση: από την εκμετάλλευση στις βιομηχανίες εκτροφής, από εγκατάλειψη, από αδιαφορία, έως και την απώλεια του φυσικού τους περιβάλλοντος λόγω της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης.

Η Φιλοζωία είναι ένας πραγματικός τρόπος να δράσουμε για να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε τη ζωή των ζώων γύρω μας. Από την προαγωγή της υιοθεσίας έως την ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία των απειλούμενων ειδών, η φιλοζωία αντιπροσωπεύει τον πυρήνα της ανθρώπινης ευγένειας.

Καθώς γιορτάζουμε την Πανελλήνια αυτή Ημέρα, οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων Γ1 και Γ2 Χαρά Παπαδήμου και Μάνθος Σταμάτης σε συνεργασία με τις συναδέλφους Αναστασία Μαλιώρα και Εύη Κατσιφού, προσκαλέσαμε τα παιδιά να ενώσουν τις φωνές τους και να  δώσουμε  φωνή στα ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα, να  εργαστούμε από κοινού για ένα κόσμο που θα σέβεται και θα προστατεύει τη ζωή σε κάθε μορφή της.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της ημέρας παρακολουθήσαμε ταινία αφιερωμένη στην καθημερινότητα ενός αδέσποτου σκύλου και δημιουργήσαμε αφίσα με τίτλο «Τι θα έλεγαν τα ζώα αν μιλούσαν…» ελπίζοντας σε ένα μέλλον όπου οι ζωές των ζώων θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αγάπη.

 

 

IMG 2133 IMG 2134

IMG 2135  IMG 2139

IMG 2136  IMG 2137 IMG 2138