Συμμετοχή των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής

Οι μαθητές/τριες των Α, Β και Δ τάξεων του σχολείου μας συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα: «Κανόνες για την ασφάλεια στη θάλασσα και την παραλία» του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SAFEWATERSPORTS.

Ο Διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία ζωγραφικών έργων από μαθητές δημοτικών σχολείων στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για το θέμα της ασφάλειας στη θάλασσα, την παραλία και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής. Βασικός σκοπός και επιδίωξη του διαγωνισμού είναι, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να αντιληφθούν τα παιδιά τους κινδύνους στην παραλία και τη θάλασσα, όταν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

Οι μαθητές υπό τον συντονισμό των εκπαιδευτικών τους, Σωτήρη Παλούκη, Ιωάννα Χατζηγιάννη,Ελένη Καραβίδα,Ελένη Τασιούλη, Ελένη Λούγκου, Δέσποινα Αγγελάκη, Κατερίνα Σανίδα, Νάκου Σταυρούλα, Γιαννακού Θεοδώρα και την αμέριστη υποστήριξη της εκπαιδευτικού των εικαστικών του σχολείου μας Άννας Νταλαούτη ενημερώθηκαν για τον Διαγωνισμό και δημιούργησαν ζωγραφικά έργα τα οποία θα υποβάλλουν στην Επιτροπή Αξιολόγησης.