Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας & Δημιουργίες με Πηλό στην Τάξη

 

Beige Aesthetic Moment Portrait Photo Collage

Τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2025, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ1 τάξης, με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Μαρινάκη Καλλιόπη και τον διευθυντή του σχολείου κύριο Ιωάννη Νούλη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας. Η επίσκεψη αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά ευρήματα από τις σημαντικές πολιτισμικές περιόδους της Μινωικής, Κυκλαδικής και Μυκηναϊκής εποχής.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι μαθητές παρατήρησαν αγγεία, ειδώλια, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα της καθημερινής ζωής των αρχαίων πολιτισμών. Με μεγάλο ενθουσιασμό ανακάλυψαν πώς οι Μινωίτες διακοσμούσαν τα αγγεία τους με θαλάσσια μοτίβα, πώς οι Κυκλαδίτες δημιουργούσαν τα χαρακτηριστικά μαρμάρινα ειδώλια, και πώς οι Μυκηναίοι χρησιμοποιούσαν τον πηλό στην κεραμική τους τέχνη.

Η εμπειρία αυτή ολοκληρώθηκε δημιουργικά πίσω στην τάξη, όπου οι μαθητές, εμπνευσμένοι από όσα είδαν, έπιασαν πηλό και άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη. Κατασκεύασαν δικά τους ειδώλια, αγγεία και μικρά αντικείμενα, επιχειρώντας να αναπαραστήσουν στοιχεία από τις τρεις σημαντικές περιόδους που μελέτησαν.

Οι δημιουργίες τους διακόσμησαν τη σχολική αίθουσα, δίνοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο μάθημα της Ιστορίας. Μέσα από αυτή τη βιωματική δραστηριότητα, τα παιδιά κατάφεραν όχι μόνο να μάθουν αλλά και να εκφραστούν καλλιτεχνικά, ενισχύοντας τη σχέση τους με τον πολιτισμό και την ιστορική μνήμη.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή και τη δημιουργικότητά τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *