Έκτακτη ανακοίνωση

Αγαπητοί Γονείς ,

Σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση των μαθητών και των μαθητριών της Ε’ τάξης για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 24 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων

στις 10 : 00 π.μ. λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Τα λεωφορεία το πρωί θα παραλάβουν τους μαθητές γύρω στις 9:30 π.μ. και θα αναχωρήσουν από το σχολείο στις 11:15 π.μ. περίπου. Την ίδια ώρα θα παραλάβουν τους υπόλοιπους μαθητές οι γονείς τους από το σχολείο.

Εγγραφή μαθητών της Α’ τάξης μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2023

Αγαπητοί γονείς, σας ανακοινώνουμε πως οι εγγραφές στην Α’ Δημοτικού για το έτος 2023 ξεκινούν από την 1η Μαρτίου και λήγουν την 20η Μαρτίου του 2023.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Α. ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (Θα την παραλάβετε από το σχολείο και θα συμπληρώσετε τα απαιτούμενα στοιχεία)

Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου ( Θα την πάρετε από το Νηπιαγωγείο)

Αποδεικτικό Διεύθυνσης Κατοικίας (συμβόλαιο, λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας, λογαριασμός τηλεφώνου ή φορολογική δήλωση από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή)

Βιβλιάριο Υγείας (Φωτοτυπία των σελίδων εμβολιασμού του μαθητή ή άλλο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει πως έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια)

Ατομικό Δελτίο Υγείας (Από κρατικό νοσοκομείο ή από ιδιώτη παιδίατρο)

 

Β. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Πρόσφατο πιστοποιητικό γέννησης (Αναζητείται αυτεπάγγελτα από το σχολείο)

 

Γ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Εάν το παιδί πάσχει από χρόνια ασθένεια, σχετική ιατρική γνωμάτευση.

Σε περίπτωση μαθητών-μαθητριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες , γνωμάτευση από ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.

Δικαστική Απόφαση ή Ιδιωτικό Συμφωνητικό Επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης)

Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Α΄τάξη προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που αναφέρθηκαν , καθώς και ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο, χωρίς να είναι απαραίτητη η πρόσφατη ημερομηνία έκδοσης.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του σχολείου 210-4651275

Εγγραφές πραγματοποιούνται από  Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 μέχρι τις 13:15.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Ε και Στ δε θα έρθουν στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι μαθητές των Ε και Στ τάξεων δε θα έρθουν στο σχολείο λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών των τάξεων αυτών σε επιμορφωτική ημερίδα.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2023 το σχολείο μας θα είναι κλειστό

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι αύριο 6 Φεβρουαρίου 2023 το σχολείο μας έπειτα από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνει κλειστό λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Etwinning 2022-2023: Στην Δ με … 4Χ4!

LOGO2 telikoΤο σχολείο μας και συγκεκριμένα το τμήμα Δ1 (υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σαντοριναίου Χρυσούλα)  φέτος υλοποιεί σε συνεργασία με τη Δ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αστυπάλαιας        ( υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αργυρώ Παύλου) και τη Δ τάξη τμήμα Δ2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου (υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αθανασία Γκλεζάκη) στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων ένα etwinning έργο με τίτλο « Στην Δ  με … 4Χ4!»

 

Κύρια στόχευση του έργου αυτού είναι η υιοθέτηση υγιεινότερων διατροφικών συνηθειών και η επιλογή τροφών με χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα από τα παιδιά. Για την υλοποίησή του αξιοποιείται και εκπαιδευτικό υλικό από το πρόγραμμα του wwf “To καλάθι του πικ νικ”.
Οι μαθητές μας πραγματοποιούν διαδικτυακές συναντήσεις και με τη βοήθεια και της ευρωπαϊκής πλατφόρμας του etwinning συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους των άλλων σχολείων στην υλοποίηση διάφορων μαθησιακών δραστηριοτήτων.

 

Γνωρίζουν την αξία της μεσογειακής διατροφής , δημιουργούν μεσογειακές πυραμίδες διατροφής με τρόφιμα από πλαστελίνη κι άλλες πολλές εικαστικές δημιουργίες, ανταλλάσσουν απόψεις και μηνύματα για θέματα περιβαλλοντικά και διατροφής , επεξεργάζονται από κοινού αφίσες κι άλλα έντυπα , ενώ πραγματοποιούν παράλληλα υγιεινά «πικ νικ» στην τάξη τους ή στο προαύλιο.

IMG 20221215 114633

Κάθε Δευτέρα επιλέγουν σπιτικό κολατσιό (σπιτομπουκιές) , κάθε Τετάρτη κάποιο φρούτο (φρουτομπουκιές) και την Παρασκευή εστιάζουν στον περιορισμό της σπατάλης της τροφής (δενπετώ μπουκιές).
Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος οι μαθητές/μαθήτριες με τη βοήθεια κι επίβλεψη των γονιών τους μαγείρεψαν το κολατσιό τους και έκαναν παράλληλα προτάσεις για υγιεινό κολατσιό στους συμμαθητές τους αλλά και τους νέους φίλους τους από τα σχολεία με τα οποία συνεργαζόμαστε.

 

 

Από τις προτάσεις που συγκεντρώσαμε επελέγησαν με τη βοήθεια ψηφοφορίας 4 από κάθε σχολείο οι οποίες και περιλαμβάνονται σε ημερολόγιο για το 2023 που δημιουργήθηκε από κοινού και το οποίο διανεμήθηκε από το σχολείο μας στους μαθητές του τμήματος.

IMG 20221222 105912IMG 20221222 105924

 

 

 

 

 

 

Οι δράσεις στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος συνεχίζονται κι οι μαθητές μας είναι πολύ χαρούμενοι που το σχολείο μας ταξιδεύει με ένα διαφορετικό οικολογικό 4Χ4  και συναντά παιδιά από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Το μήνυμά μας απλώνει και φτάνει μακριά …

Αυτό είναι σωστό , ο άνθρωπος να τρέφεται με τρόπο υγιεινό, με σύμμαχο το φρούτο και το λαχανικό.

4X4

Ευχαριστούμε θερμά την διεύθυνση του σχολείου μας για τη σταθερή στήριξή της σε ό,τι χρειαστηκαμε και χάρη στην οποία φέτος για πρώτη φορά είμαστε σε θέση να υλοποιούνται ενταγμένα στο παρόν έργο παράλληλα και προγράμματα ρομποτικής στο σχολείο μας .

 

Για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 30/9/22 στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού βρεθήκαμε με τους μαθητές μας το Soccer Club όπου είχαμε την χαρά και την τιμή να μας επισκεφτούν αθλητές με σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και να γνωρίσουμε από κοντά δύο ολυμπιακά αθλήματα! Το πρώτο άθλημα ήταν της κωπηλασίας από τον ιστορικό ναυτικό αθλητικό όμιλο του. νησιού μας και το δεύτερο άθλημα ήταν της ξιφασκίας από τον Αθλητικό όμιλο Αιγάλεω. Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν αυτά τα αθλήματα αλλά και να εξασκηθούν πάνω σε αυτά! Τους ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη τους και την ξεχωριστή εμπειρία που απέκτησαν τα παιδιά μας μέσα απ’ αυτό!

Viber 2022 10 01 07 43 09 348Viber 2022 10 01 07 43 09 573Viber 2022 10 01 07 56 42 651