Το έθιμο της κρέπας στη Γαλλία
Με αφορμή τη Chandeleur ή αλλίως τη γιορτή της κρέπας που γιορτάζεται στη Γαλλία στις 2 Φεβρουαρίου, το σχολείο μας γεμισέ με αρώματα και γεύσεις! Την ονομασία της η γιορτή την πήρε από τη λέξη «chandelle», που σημαίνει λαμπάδα, κερί. Αυτή την ημέρα σε κάθε σπίτι της Γαλλίας αναβιώνει το έθιμο της παρασκευής της κρέπας. Σύμφωνα με έναν παλιό μύθο, εάν η νοικοκυρά δεν έφτιαχνε κρέπες, η σοδειά του σταριού όλης της χρονιάς θα καταστρεφόταν.
Οι μαθητές της ΣΤ’ μετά από μία διαδραστική άσκηση που είχε σαν θέμα « Γαλλικό Πρωινό», αποφάσισαν με την εκπαιδευτικό των Γαλλικών, να δοκιμάσουν και οι ίδιοι Γαλλικές γεύσεις .
Εν τέλει, το τραπέζι στρώθηκε σε κάθε τάξη και οι μαθητές το γέμισαν με Κρουασάν, Μπατόν Σαλέ, Εκλερ, Κρέπες και πολλά άλλα! Γαστρονομικές απολαύσεις, γέλια, φωνές, συζητήσεις και χαρά γέμισαν την ατμόσφαιρα! Τα παιδιά βίωσαν την σύλληψη ιδεών, την πραγματοποίηση τους, την υπευθυνότητα, την συνεργασία, την ομαδικότητα και όλα αυτά με λίγο άρωμα Γαλλίας! Κατανόησαν ότι όσον αφορά την ξένη γλώσσα, δεν αρκεί μία διανοητική γνώση αλλά είναι απαραίτητο να συνδυάζεται με τη γνώση και κατανόηση της νοοτροπίας , του πολιτισμού του τρόπου σκέψης και γιατί όχι και της γαστρονομίας ενός διαφορετικού λαού!
Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών που συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η βιωματική δράση.


