Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

ΠΑΓΚ.ΗΜ.ΑΝΑΠΗΡΙΑΣΗΜ.ΑΝΑΠΗΡΙΑΣΣΤ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, επισκεφτήκαμε το Ειδικό Σχολείο Βαρηκόων και Αυτισμού της Πυλαίας με τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ2 Τάξης. Δημιουργήσαμε μαζί χριστουγεννιάτικες κατασκευές και παίξαμε μουσικοκινητικά παιχνίδια σε μια ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Επισκεφτήκαμε, το Ειδικό Σχολείο Βαρηκόων και Αυτισμού και  με το ΣΤ1, κατά την περίοδο της Αποκριάς   και μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες  δημιουργήσαμε αποκριάτικες μάσκες, μπαίνοντας στο  κλίμα των ημερών!!

Επίσης, ύστερα από πρόσκληση που έγινε από τις γυμνάστριες του σχολείου μας κ. Γιόκαλα Θεοπίστη και κ. Κελγιάνογλου Παρασκευή, επισκεφτήκαν το σχολείο μας ο αργυρός παραολυμπιονίκης του Τόκιο Θανάσης Προδρόμου με τον προπονητή του κ. Ματαρτζίδη και συζήτησαν με τους/τις μαθητές/τριές μας πώς ένας αθλητής, παρά τις δυσκολίες που είχε, κατάφερε να πέτυχει τον στόχο του!!

Όλες αυτές τις μέρες τα παιδιά παρακολούθησαν στις τάξεις τους ταινίες μικρού μήκους με θέμα την αναπηρία και συζήτησαν με τους/τις εκπαιδευτικούς τους.

Στην Α’, Β’ και Γ’ Τάξη πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις κατά τις οποίες τα παιδιά προσπάθησαν να βιώσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν τα Α.Μ.Ε.Α.. Συμφωνήσαμε όλοι για μια ακόμα φορά πως τα ζητήματα αυτά πρέπει να μας προκαλούν σε δράση όλο το χρόνο και όχι επετειακά.

Οι δράσεις οργανώθηκαν από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων ένταξης   κ.Εύη Νιόζα και κ. Στέλλα Σκαραγκά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *