Το σχολείο μας

1

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου ιδρύθηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση το 1947 και στεγάστηκε κατά καιρούς σε διάφορα κτήρια ακατάλληλα για το σκοπό αυτό αλλά και μικρά σε χωρητικότητα, με αποτέλεσμα να είναι χωρισμένο σε παραρτήματα. Από το 1988 στεγάζεται σε δύο κτήρια της περιοχής του Αγίου Στεφάνου, που ανήκουν στο Ίδρυμα “Αικατερίνη Νικολάου Βουβάλη”.

Είναι χτισμένα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και για δεκαετίες αποτέλεσαν το κέντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας του σπουδαίου εμπόρου φυσικών σπόγγων και μεγάλου ευεργέτη της Καλύμνου Νικόλαου Βουβάλη.

Παρά τη μεγάλη ηλικία τους τα κτήρια αυτά αποτελούν στολίδι για την παραλιακή ζώνη του νησιού και είναι τα μόνα που θα μπορούσαν να δώσουν μια διέξοδο στην ανάγκη για στέγαση του σχολείου στην ευρύτερη περιοχή.

epilogi a