Την Τετάρτη 28 Μαΐου επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο και το πάρκο της Τεγέας συνδυάζοντας έτσι και το παιχνίδι στη φύση.
Θαυμάσαμε τα εκθέματα των φορεσιών αλλά και των παλιών μα όχι ξεχασμένων επαγγελμάτων όπως του παγοπώλη, του κουρέα, του πεταλωτή, του γανωτή.
Είδαμε πώς ήταν ένα νοικοκυριό, ένα σπίτι εσωτερικά, με τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν τότε, όπως για παράδειγμα τον αργαλειό ή την μυλόπετρα που είχε σχεδόν κάθε σπίτι ή το πρώτο ψυγείο και σίδερο.
Τα παιδιά είδαν το αλφαβητάριο, το πινάκιο ή πλάκα και τη σάκα που είχαν οι μαθητές παλαιά και τα παιχνίδια που έφτιαχναν μόνα τους και έπαιζαν στον ελεύθερο χρόνο τους.
Στο τέλος, συνεχίσαμε κι εμείς ξανά το παιχνίδι στο πάρκο και αφού φάγαμε τα σουβλάκια μας στον φιλόξενο χώρο του εστιατορίου δίπλα από το μουσείο πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Και του χρόνου!
Αφήστε μια απάντηση