ΤΟ BLOG του 2ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
http://2dim-eid-ioann.ioa.sch.gr/
ΤΟ BLOG του 2ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ…ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ (πρόγραμμα που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2016-17)

Συντάκτης: 2ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ | 16 Νοεμβρίου 2016 στο Χωρίς κατηγορία

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ…ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ

(πρόγραμμα που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2016-17

Στο σχολικό συγκρότημα του Κάστρου, στα Ιωάννινα, συστεγάζονται τρία Δημοτικά Σχολεία. Το 9ο Δημοτικό Διαπολιτισμικό Σχολείο Ιωαννίνων, το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Παιδιών με Προβλήματα Όρασης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί και των τριών σχολείων, συναντώνται καθημερινά, κατά την ώρα προσέλευσης στο σχολείο κι αποχώρησης από αυτό, στα κοινά διαλείμματα-στον κοινό αύλειο χώρο και των τριών σχολείων, σε διάφορες σχολικές γιορτές κι εκδηλώσεις.

Κάποιοι μαθητές του γενικού σχολείου, πλησιάζουν τους μαθητές μας, παίζουν μαζί τους, μιλάνε, άλλοι απλά παρακολουθούν, μερικοί πλησιάζουν τους εκπαιδευτικούς και ρωτάνε θέματα σχετικά με την αναπηρία.

Συχνά, μαθητές του γενικού σχολείου, στο διάλειμμα, μπαίνουν μέσα στο χώρο του Ειδικού Σχολείου, θαυμάζουν τις εικαστικές δημιουργίες των μαθητών μας, ζητούν να παίξουν μαζί τους στον υπολογιστή ή με τα διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχει το σχολείο.

Μάλιστα, ένας μαθητής του γενικού σχολείου, μια μέρα, κατά την επίσκεψή του στο σχολείο μας, μας είπε:

-«Αυτό είναι όλο όλο το σχολείο σας; Τόσο μικρό; Τόσο είναι μόνο η τάξη μας.

Πως χωράτε εδώ μέσα;

Ωστόσο εμένα, το σχολείο σας, μου αρέσει πολύ! Είναι μικρό και ζεστό!»

Κι ο συμμαθητής του, συμπλήρωσε:

-«Εμένα, αυτό το σχολείο, μου αρέσει πάρα πολύ! Εγώ, αυτό, θέλω να είναι το σχολείο μου. Να έρθουμε μαζί με τα άλλα παιδιά της τάξης μας να κάνουμε μάθημα εδώ μαζί σας; Να είμαστε ΟΛΑ τα παιδιά κοντά;»

Η επιθυμία του μικρού μαθητή συνάντησε τη δική μας σκέψη.

Καιρό τώρα συζητούσαμε πως αυτό το καθημερινό συναπάντημα μαθητών κι εκπαιδευτικών, των τριών σχολείων, θα μπορούσε να πάρει μια άλλη μορφή.

Μια μορφή ουσιαστικής προσέγγισης και συνύπαρξης, αλληλογνωριμίας, αποδοχής, συνεργασίας, έκφρασης και δημιουργίας. Έτσι ώστε…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ 1 4 3 2 1

Να είμαστε ΟΛΑ τα παιδιά κοντά. Ένα Σχολείο. Ένα Σχολείο…μια αγκαλιά!


Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


Πρόσφατα σχόλια
Kατηγορίες
Translate
Νοέμβριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Σαν σήμερα

4/10/1908: Η Κρήτη επαναστατεί και κηρύσσει την ένωσή της με την Ελλάδα, η οποία, όμως, θα έρθει τέσσερα χρόνια αργότερα.

4/10/: Παγκόσμια Ημέρα Ζώων
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων καθιερώθηκε ως ένας τρόπος ευαισθητοποίησης όλων μας για τα δικαιώματα των ζώων. Αυτά αναφέρονται στην Διακήρυξη των δικαιωμάτων των ζώων.
   - Σχετικές αναρτήσεις