Γιορτή 25ης Μαρτίου Δ΄τάξης

Παγκόσμια ημέρα ποίησης και  μέσα από τη σχολική γιορτή για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, από τους  μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, τιμάται ο Διονύσιος Σολωμός. Ο Εθνικός μας ποιητής που ανέδειξε τη δημοτική γλώσσα σε όργανο υψηλού στοχασμού και που η προσήλωσή του στην ιδέα της Ελλάδας και της ελευθερίας εξακολουθεί να μας συγκινεί!

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, καθώς και στους /στις εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν για τη γιορτή!

1711700561775 1 1711700561797 1 1711700561786 1

 

Παράταση εγγραφών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-25

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-2025,
παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος.

epe_eggr

Επίσκεψη στην Ακρόπολη

Η Ακρόπολη αποτελεί για αιώνες ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία
του Δυτικού κόσμου. Τα μνημεία της που είναι από Πεντελικό μάρμαρο
έχουν μια ολόλευκη λάμψη στον ήλιο του μεσημεριού και σταδιακά παίρνουν
μια χρυσή απόχρωση, καθώς  ο ήλιος βυθίζεται πίσω από το όρος Αιγάλεω,
ενώ το βράδυ στέκεται άψογα φωτισμένη πάνω από την πόλη της Αθήνας και
την διακοσμεί με τον καλύτερο τρόπο. Από όπου κι αν την κοιτάξετε,
έχει μια διαφορετική οπτική ομορφιά να  παρουσιάσει. Οι μαθητές/τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης επισκέφθηκαν την Ακρόπολή μας!

1711700375462 17117004321891711700356250

Πρόγραμμα για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

 ΠΕΜΠΤΗ 21-3-2024:

Θα πραγματοποιηθεί γιορτή/αφιέρωμα  από τους μαθητές/τριες  της Δ΄τάξης  του σχολείου μας, στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Παπάγου- Χολαργού. Τη γιορτή θα παρακολουθήσουν όλοι/ες  οι μαθητές/τριες του σχολείου, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 Όλοι οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι, στις 11.00 στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης»  του Δημαρχείου, στην γιορτή! 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ωράριο λειτουργίας πρωινού και ολοήμερου προγράμματος δεν έχει καμία διαφοροποίηση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-3-2024 :

  1. Όλοι οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08:15 π.μ όπου και θα γίνει η παράδοση της σημαίας στο προαύλιο του σχολείου στον σημαιοφόρο της 2ης περιόδου.
  2. Θα συνεχιστούν εορταστικές εκδηλώσεις στις τάξεις των μαθητών/τριών και θα αποχωρήσουν στις 09:40 π.μ., με ευθύνη των γονέων τους.
  3. Ο σημαιοφόρος, οι παραστάτες, οι υπεύθυνοι καταθέτες στεφάνων και η ταμπελοφόρος της 2ης περιόδου, θα προσέλθουν με τη στολή της παρέλασης και στις 11:00 π.μ θα μεταβούν στο Ηρώον της οδού Περικλέους, για να παραστούν στην κατάθεση στεφάνου, συνοδευόμενοι από την κ. Σταματοπούλου και την κ. Καρυώτη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-3-2024

  1. 1. Ο σημαιοφόρος, οι παραστάτες και η ταμπελοφόρος θα προσέλθουν με ευθύνη των γονέων τους στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, στις 10:15 π.μ. και συνοδευόμενοι από την κ. Τσαντούλα και την κ. Παπαδοπούλου θα παραστούν στη Δοξολογία.

2.Μετά τη Δοξολογία και συνοδεία  των προαναφερθέντων εκπαιδευτικών θα μεταβούν στο χώρο της παρέλασης, στην οδό 25ης Μαρτίου.

3.Οι μαθητές/τριες  της Δ΄, Ε’ και ΣΤ’ Τάξης που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση θα προσέλθουν οδό 25ης Μαρτίου και Καραϊσκάκη (χώρος παρέλασης) ώρα 11:00 π.μ. όπου θα τους παραλάβουν οι: κ. Σωτηροπούλου, κ. Συρμακέσης, κ. Κακοσίμου.

  • Μετά την παρέλαση οι μαθητές/τριες θα συγκεντρωθούν  στη γωνία της οδού Βεντούρη και Σύρου και θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους.

                                                                                                                          Η  Διευθύντρια

                                                                                                        και ο Σύλλογο ς Διδασκόντων

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Στο θέατρο σκιών ο Καραγκιοζοπαίχτης καλείται να ερμηνεύσει όλους τους ρόλους, της κάθε φιγούρας – Ήρωα της παράστασης, μόνος του, αλλάζοντας παράλληλα τη φωνή του για κάθε Ήρωα ξεχωριστά. Έτσι το μοναδικό εκφραστικό μέσο του καραγκιοζοπαίχτη είναι η φωνή του και ο προφορικός του λόγος.

Μια “διαφορετική” παράσταση Καραγκιόζη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας, αφού ο Καραγκιοζοπαίχτης ήταν συμμαθητής τους!

1712822051093 1712822051119

“Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές ενάντια στη βία”

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10.15, στην Πλατεία Κύπρου του Χολαργού συγκεντρώθηκαν 200 μαθητές των σχολείων μας με ένα μπαλόνι στο χέρι. Συναντήθηκαν με μαθητές/τριες από το 4ο και το 6ο Δ.Σ. Χολαργού για να ενώσουν τις φωνές τους κατά της  σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Ταυτόχρονα οι υπόλοιποι 150 μαθητές/τριες των σχολείων μας συμμετείχαν από το χώρο του σχολείου. Εικόνα1 Εικόνα2 Εικόνα3 Εικόνα4 Εικόνα6 Εικόνα7

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

 

Θέμα : Υλοποίηση Πανελλήνιας Δράσης

Τίτλος Δράσης: «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές ενάντια στη βία»

Φορέας Υλοποίησης: Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και 2ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού.

Ημερομηνία υλοποίησης: 6 Μαρτίου 2024, ώρα: 10.15-11.15

Τόπος: Χολαργός, Πλατεία Κύπρου (επί της οδού 17ης  Νοέμβρη)

 

Το 2ο  Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, σε συνεργασία με Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, θα υλοποιήσει δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10.15-11.15, στην Πλατεία Κύπρου του Χολαργού (επί της οδού 17ης  Νοέμβρη)

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ.

Στόχοι της δράσης είναι οι μαθητές/τριες:

-να ορίζουν τη βία και τον εκφοβισμό

-να αναγνωρίζουν φαινόμενα βίας και εκφοβισμού και τις μορφές τους

-να κατανοούν τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού

-να αναφέρουν φαινόμενα βίας και εκφοβισμού

-να αξιολογούν θετικά το σπάσιμο της σιωπής σε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού

-να χρησιμοποιούν ειρηνικές πρακτικές επίλυσης των συγκρούσεων.

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες συζητούν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.

Την ημέρα της δράσης (6 Μαρτίου), οι μαθητές/τριες των Β1, Ε1, Ε2 και ΣΤ΄, κατά την παραμονή τους  στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης (στην πλατεία Κύπρου) θα τραγουδούν, θα φορούν μάσκες που απεικονίζουν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού και θα αναπαριστούν μορφές βίας με κινητικά δρώμενα. Στις 11.00, οι μαθητές/τριες θα σπάσουν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι. Οι μαθητές/τριες των Α΄, Β2, Γ΄, Δ1, και Δ2, ταυτόχρονα θα σπάσουν ένα μπαλόνι στον χώρο του σχολείου.

Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και η ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές.

Η υλοποίηση της δράσης σε κεντρικό σημείο της πόλης  αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Με εκτίμηση

Ο επιστημονικά υπεύθυνος

 

     Η υπεύθυνη της δράσης

 

Θεόδωρος Θάνος

Καθηγητής

Παιδαγωγικό Τμ. Ιωαννίνων Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 Δήμητρα Κλάδη

Διευθύντρια

2ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού