ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS 3DdESI

Ιούν 202421

Στιγμιότυπα από το multiplier event που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 11 Ιουνίου: οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν παρουσίασαν τον στόχο, τη διαδικασία και τα αποτελέσματα του προγράμματος 3DdeSI σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα και την όμορφη συνεργασία με τους εταίρους των άλλων χωρών και το συντονιστή του προγράμματος, το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ευχαριστούμε πολύ όλους! Kαλές καλοκαιρινές διακοπές! Η συνέχεια τον Σεπτέμβρη!

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ρομποτικής : Εισαγωγή στον Προγραμματισμό

Ιούν 202418

Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Γιόμελου Χρυσάνθη που έτρεξε τον όμιλο και στα παιδιά που με τόσο κέφι και δημιουργική διάθεση συμμετείχαν!

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΗΞΗΣ ΕΤΟΥΣ

Ιούν 202412
Αθλητικές εκδηλώσεις σήμερα, με παιχνίδια διασκεδαστικά και δημιουργικά! Ο καλύτερος τρόπος για να περάσουν ευχάριστα οι τελευταίες μέρες του σχολικού έτους! Ευχαριστούμε τους συναδέλφους φυσικής αγωγής κ Σμαρώ Γουρούνη και Δημήτρη Μπαλασά για τις εξαιρετικές δράσεις !!

“Ο ποντικός και η θυγατέρα του”

Ιούν 202412

«Ο ποντικός και η θυγατέρα του» , μια πολύ όμορφη παραβολική ιστορία, ένα λαϊκό παραμύθι ζωντάνεψε στη σκηνή του σχολείου μας από τα παιδιά του Γ1. Με θέμα την πραγματική έννοια της αγάπης και της συντροφικότητας, αφήνει στη σκέψη μας το συμπέρασμα ότι ο/η σύντροφος δεν πρέπει να επιλέγεται με βάση τον πλούτο και τη δύναμη, αλλά με βάση την αγάπη. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις εκπαιδευτικούς που το δίδαξαν, τις κ Μπουγδανου Ελένη και Λοιζου Κατερίνα!👏🏻👏🏻Ευχαριστούμε !!

ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΚΟΥΚΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΙΟΥ

Μάι 202429

Στα πλαίσια συνεργασίας με το 2ο Νηπιαγωγείο Χίου, μαθητές του Δ’1 προετοίμασαν δύο σενάρια με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, τα οποία παρουσίασαν με κουκλοθέατρο στους μαθητές του νηπιαγωγείου. Μια πολύ όμορφη σύμπραξη που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΚΟΥΚΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΙΟΥ    

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ 2023-2024

Μάι 202429
Εξαιρετική η παρουσία των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας στους σχολικούς αγώνες στίβου τη φετινή χρονιά 2023-2024 . Με αρμόζουσα αγωνιστική συμπεριφορά κατάφεραν να αποσπάσουν σημαντικές διακρίσεις:
Παϊδούση Αλεξάνδρα, χρυσό μετάλλιο στα 1000 μέτρα
Φαμπιάνο μεσίτι, χρυσό μετάλλιο στο ύψος
Παππά Έλενα, αργυρό μετάλλιο στο μήκος
Σκυταλοδρομία αγοριών 4Χ50 με συμμετοχή των :
με συμμετοχή των :
Μπούρας Αλέξανδρος
Πιτροπάκης Αντώνης
Σπυράκης Λάμπρος
Ζούντας Ισίδωρος
Μεσίτι Φαμπιάνο
Παντελάρας Γιάννης , αργυρό μετάλλιο
Σκυταλοδρομία κοριτσιών 4Χ50 με συμμετοχή των :
Τσακού Ελευθερία
Παϊδούση Αλεξάνδρα
Παππά Ισαβέλλα
Κοκκινάκη Γιασεμή
Στάικου Ζωή
Παππά Έλενα, 4η θέση
Μπούρας Αλέξανδρος, 50μ, 4η θέση
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Μας έκαναν περήφανους!
Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής Κ. Σμαρώ Γουρούνη και Δημήτρη Μπαλασά!!
από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ 2023-2024    

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΜΑΣ

Μάι 202428

Στο παρακάτω αρχείο μπορείτε να δείτε τις απόψεις των παιδιών όπως αποτυπώθηκαν στο ερωτηματολόγιο που τους διαμοιράστηκε στην αρχή και στο τέλος της σχολικής χρονιάς σχετικά με τις σχέσεις, τα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις τους για διάφορα θέματα της σχολικής ζωής. Μια έρευνα από όπου μπορούν να αντληθούν χρήσιμα συμπεράσματα! Ευχαριστούμε πολύ την κ. Γιόμελου για την πολύτιμη συμβολή της!Λήψη αρχείου

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΜΑΣ    

ΤA ΚΛΕΙΔΙA ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Μάι 202428

Οι μαθητές της Στ1 τάξης στο μάθημα των Αγγλικών συμμετείχαν σε δράσεις που σκοπό είχαν να αναδείξουν τη σπουδαιότητα της φιλίας. Διάβασαν ένα απόσπασμα της γνωστής ιστορίας “Τhe Selfish Giant” του Oscar Wilde, μίλησαν για τον εγωιστή γίγαντα και πώς αυτός άλλαξε συμπεριφορά. Επίσης, παρακολούθησαν σε video την ίδια ιστορία. Εργάστηκαν πάνω σε φύλλα εργασίας του Βritish Council με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα της Φιλίας αναγνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά του καλού φίλου. Στη συνέχεια τραγούδησαν το “Count on Me” του Bruno Mars και συμπλήρωσαν σχετικό φύλλο εργασίας. Τέλος τους δόθηκε από ένα κλειδί που διακόσμησαν και έτσι ολοκληρωσαν την αφίσα με τίτλο “The Keys to Friendship”.

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤA ΚΛΕΙΔΙA ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ    

ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΙΝΕΜΑ!!

Μάι 202428

Όταν το διαστημόπλοιό τους καταστρέφεται από έναν αστεροειδή, ο νεαρός Γουίλι χωρίζεται από τους γονείς του και η κάψουλα διάσωσης τον οδηγεί σε έναν μυστηριώδη και ανεξερεύνητο πλανήτη. Με τη βοήθεια του Μπακ, ενός ρομπότ επιβίωσης, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μέχρι να τον εντοπίσουν και να τον σώσουν οι γονείς του. Θα τα τα καταφέρουν; Η συνέχεια επί της οθόνης! Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 5:00 το απόγευμα! Σας περιμένουμε!!!

TAINIA

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΙΝΕΜΑ!!    

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ

Μάι 202428

Με την προσθήκη 3 νέων παγκακιών στον αύλειο χώρο και τον χρωματισμό των επιφανειών των τοιχίων περίφραξης με διάσημα έργα τέχνης από τα παιδιά και την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των εικαστικών κ. Ανδρεοπούλου, ο περιβάλλων χώρος του σχολείου έγινε πιο ευχάριστος και ελκυστικός! Με το έργο να είναι σε εξέλιξη, αναμένεται αισθητή αναβάθμιση από αισθητικής πλευράς!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ    
« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλιαΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων