Αρχική » Εκπαιδευτικά προγράμματα » Σχολικό έτος 2021-22

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!

Αγαπητοί γονείς,

σκοπός του σχολείου είναι και η κοινωνικοποίηση των μαθητών μας και η εκπαίδευσή τους ώστε να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας που ζουν.

Βοηθήστε και προτρέψτε τα παιδιά σας να παίρνουν μέρος στις δράσεις του σχολείου.

Είναι σημαντικό για τους μαθητές να συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες για να κατανοήσουν ότι το σχολείο είναι κοινότητα μέσα στην οποία μπορούμε να έχουμε πολλές δραστηριότητες οι οποίες μας ευχαριστούν και μας μαθαίνουν τη χαρά της συνεργασίας, της συμμετοχής, της δημιουργίας και της ευγενούς άμιλλας.

Ελάτε όλοι μαζί να βοηθήσουμε ώστε η νέα γενιά να έχει οράματα, ενδιαφέροντα, αξίες και στάσεις και να ξέρει να δημιουργήσει μια καλύτερη κοινωνία για να ζήσει.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σχολικό έτος 2021-22

Φέτος στο σχολείο μας υλοποιούνται τα παρακάτω προγράμματα στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων:

  • Στα πλαίσια του θεματικού άξονα ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Οι μαθητές της Α τάξης θα ασχοληθούν με τη διατροφή, αυτομέριμνα, οδική ασφάλεια. Τίτλος «Μες στο σπίτι ας προσέχω ατυχήματα μην έχω». Σκοπός είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων συνεργασίας, επικοινωνίας, κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας. Θα εξοικειωθούν οι μαθητές  με την ψηφιακή επικοινωνία και θα προσπαθήσουν να επιλύσουν προβλήματα με έκφραση ιδεών με πολυτροπικά μέσα.

Οι μαθητές της Β τάξης θα ασχοληθούν με τη συναισθηματική υγεία «Αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα :μαθαίνω για το θυμό». Σκοπός είναι να γνωρίσουν οι μαθητές ότι τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά και αποδεκτά. Να αναγνωρίζουν τον θυμό  στον εαυτό τους. Να ενθαρρυνθούν στη χρήση κατάλληλων συμπεριφορών εκτόνωσης του θυμού.

Οι μαθητές της Γ τάξης θα ασχοληθούν με τη γνωριμία του ανθρώπινου σώματος     « Τα δύο φύλα».  Σκοπός είναι να αναπτύξουν οι μαθητές την αυτομέριμνα, ενσυναίσθηση και ευαισθησία καθώς και κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Οι μαθητές της Δ τάξης θα ασχοληθούν με τη συναισθηματική υγεία λόγω της ιδιαιτερότητας των μαθητών του τμήματος.  «Ενδυνάμωση αυτοεικόνας». Σκοπός είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.

Οι μαθητές της Ε τάξης θα ασχοληθούν με την συναισθηματική υγεία  «Φιλία» . Σκοπός είναι η πρόληψη της αντικοινωνικής και αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές ότι οι φίλοι είναι σημαντικοί στη ζωή μας, η ύπαρξή τους μειώνει την ψυχολογική πίεση.

Οι μαθητές της Στ1 και Στ2 τάξης θα ασχοληθούν με την  σεξουαλική διαπαιδαγώγηση   «Γνωρίζω το σώμα μου». Σκοπός είναι η καλλιέργεια της συνεργασίας, της επικοινωνίας, της δημιουργικότητας, της ψηφιακής επικοινωνίας και της κατανόησης του ανθρώπινου σώματος και των λειτουργιών του.

  • Στα πλαίσια του θεματικού άξονα ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι μαθητές της Α τάξης θα ασχοληθούν με την παγκόσμια και τοπική πολιτιστική κληρονομιά, ζωοφιλία δικαιώματα των ζώων αειφορία. «Με τα ζώα έτσι κι αλλιώς». Σκοπός είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων μάθησης του 21ου αιώνα, της κριτικής σκέψης, της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της δημιουργικότητας καθώς και της ψηφιακής επικοινωνίας, της ψηφιακής συνεργασίας και της ψηφιακής κριτικής σκέψης. Παραγωγική μάθηση μέσω την τεχνών και της δημιουργικότητας.

Οι μαθητές της Β τάξης θα ασχοληθούν με τις φυσικές καταστροφές  «Το δάσος και οι τρόποι προστασίας του» Σκοπός είναι οι μαθητές να αντιληφθούν τη χρησιμότητα των δασών και να καταλάβουν πώς μπορούν να προστατεύσουν τα δάση.

Οι μαθητές της Γ  τάξης θα ασχοληθούν με την  οικολογική συνείδηση «Όχι άλλο πλαστικό στη θάλασσα» Σκοπός είναι η καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της συνεργασίας και της επικοινωνίας.

Οι μαθητές της Δ τάξης θα ασχοληθούν με την οικολογική συνείδηση «Το νερό με μέτρο»  Σκοπός είναι η καλλιέργεια της επικοινωνίας, της συνεργατικότητας και της κοινωνικής ενσυναίσθησης των μαθητών.

Οι μαθητές της Ε  τάξης θα ασχοληθούν με τις φυσικές καταστροφές «Μαθαίνουμε για τις πλημμύρες» Σκοπός είναι η καλλιέργεια της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης, η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και η ευαισθητοποίηση των μαθητών στο πρόβλημα των πλημμυρών ως φυσική καταστροφή.

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης θα ασχοληθούν με την πολιτιστική κληρονομιά  «Κύκλος είναι και γυρίζει» Σκοπός είναι η διαμόρφωση συμπεριφορών και στρατηγικών για τον έλεγχο της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης αγαθών και της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμάτων.

  • Στα πλαίσια του θεματικού άξονα ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ

Οι μαθητές της Α τάξης θα ασχοληθούν με τα ανθρώπινα δικαιώματα «Τα δικαιώματα των παιδιών».  Σκοπός είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων κοινωνικής ζωής, ενσυναίσθησης, ευαισθησίας, ανεκτικότητας, υπευθυνότητας, ικανότητας επίλυσης συγκρούσεων, ομαδικότητας, συνεργασίας, διατύπωσης προβληματισμών, εξαγωγής συμπερασμάτων καθώς και ψηφιακής επικοινωνίας.

Οι μαθητές της Β τάξης θα ασχοληθούν με τον εθελοντισμό «Ανακύκλωση στο σχολείο» Σκοπός είναι να κατανοήσουν οι μαθητές ότι όλοι μαζί πρέπει να φροντίζουμε και να προστατεύουμε τους χώρους που χρησιμοποιούμε.

Οι μαθητές της  Γ τάξης θα ασχοληθούν με τον αλληλοσεβασμό και τη διαφορετικότητα «Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» Σκοπός είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των μαθητών,  της κατανόησης και αποδοχής της διαφορετικότητας και της συνειδητοποίησης των αναγκών των ανθρώπων, που είναι για όλους ίδιες.

Οι μαθητές της Δ  τάξης θα ασχοληθούν με τα ανθρώπινα δικαιώματα «Όλοι μαζί στη σχολική ζωή» Σκοπός είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των μαθητών.

Οι μαθητές της Ε  τάξης θα ασχοληθούν με τον εθελοντισμό «Εγώ και η κοινωνία » Σκοπός είναι η δημιουργία συνειδητοποιημένων και ενεργών πολιτών. Οι μαθητές θα γνωρίσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και θα μάθουν να πλαισιώνουν με τη θέλησή τους ομάδες επιδιώκοντας την επίλυση σημαντικών προβλημάτων.

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης θα ασχοληθούν με τον αλληλοσεβασμό και τη διαφορετικότητα «Το σχολείο της συμπερίληψης» Σκοπός είναι η διασύνδεση των μαθητών και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

  • Στα πλαίσια του θεματικού άξονα ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ

Οι μαθητές της Α τάξης θα ασχοληθούν  με stem  «Οι μικροί εξερευνητές». Σκοπός είναι η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της δημιουργικότητας. Η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, η επίλυση προβλημάτων, κατασκευές , παιχνίδια, εφαρμογές.

Οι μαθητές της Β τάξης θα ασχοληθούν με τα επαγγέλματα «γνωριμία με τα επαγγέλματα –γιατί αλλάζουν τα επαγγέλματα- το ψωμί μας από το χωράφι στο τραπέζι » Σκοπός είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τις εργασίες που απαιτούνται για να φτάσει το ψωμί στο τραπέζι μας και ποια επαγγέλματα εμπλέκονται.

Οι μαθητές της Γ τάξης θα ασχοληθούν με τα επαγγέλματα «Το ψωμί μας από το χωράφι στο τραπέζι» Σκοπός είναι η γνωριμία με το επάγγελμα του γεωργού, η ανακάλυψη  της διαδικασίας παραγωγής του ψωμιού, η ανακάλυψη του ρόλου του ψωμιού στην ανθρώπινη διατροφή.

Οι μαθητές της Δ τάξης θα ασχοληθούν με STEM «Γνωρίζοντας την Ελλάδα» Σκοπός είναι η καλλιέργεια της συνεργασίας και της επικοινωνίας των μαθητών.

Οι μαθητές της Ε  τάξης θα ασχοληθούν με τις νέες τεχνολογίες  «Ηλεκτρικό ρεύμα: κατηγορείται ότι…» Σκοπός είναι να αναδείξουν οι μαθητές τις σημαντικές αλλαγές που έφερε η αξιοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου και στο περιβάλλον του.

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης θα ασχοληθούν με την κατανάλωση αγαθών. «Καταναλώνω» Σκοπός είναι η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης όσον αφορά τις καταναλωτικές ανάγκες μέσω των διαφημίσεων.

Υλοποιείται επίσης πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα πλαίσια του αειφόρου σχολείου με θέμα: “Ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιώματα του παιδιού, ισότητα των δύο φύλων” με τους μαθητές της Δ τάξης από την κ. Μαρκουΐζου Κατερίνα. Σκοπός του προγράμματος είναι  η επαφή των μαθητών με τα δικαιώματα του ανθρώπου, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η κατανόηση της ισότητας των δύο φύλων.

Ιανουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση