“Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ” ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κ.Ο.Θ. LIVE STREAMING

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά σε live streaming το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, που περιλάμβανε το μουσικό παραμύθι ‘Ο Πέτρος και ο Λύκος’ που γράφτηκε από τον σπουδαίο Ρώσο συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεβ. Σκοπός του προγράμματος ήταν να διδάξει τα παιδιά σχετικά με το χαρακτήρα και τη χρήση των οργάνων της συμφωνικής ορχήστρας και να τα εξοικειώσει με αυτά αντιστοιχώντας κάθε χαρακτήρα του παραμυθιού με κάποιο συγκεκριμένο μουσικό όργανο.

Καθώς οι χαρακτήρες του παραμυθιού αλληλεπιδρούσαν μεταξύ τους, συνδυάζονταν αντίστοιχα και τα όργανα της ορχήστρας μέσα από την αριστοτεχνική γραφή του Προκόφιεβ. Η Κ.Ο.Θ. μας παρουσίασε την σπουδαία αυτή μουσική ιστορία μαζί με πρωτότυπη εικονογράφηση σε συνεργασία με τo “The Comic- con”.

Στην ιστορία του παραμυθιού, ο Πέτρος ζει στο σπίτι του παππού του στο δάσος και ως γενναίος νέος δεν φοβάται καθόλου τους κακούς λύκους. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του παππού του τα βάζει με το λύκο, τον οποίο αιχμαλωτίζει με τη βοήθεια ενός πουλιού. Η γάτα (κλαρινέτο), η πάπια (όμποε), το πουλί (φλάουτο), ο παππούς (φαγκότο), οι κυνηγοί (πνευστά-κρουστά), ο λύκος (κόρνα) και ο Πέτρος (έγχορδα) πρωταγωνίστησαν σε αυτή την πολυαγαπημένη ιστορία και μας δίδαξαν ευχάριστα, μαζί με τα ηχοχρώματα των αντίστοιχων οργάνων.

Πόλυ ευχάριστα τα συναισθήματα που αποκόμισαν οι μικροί μας μαθητές από αυτή την εμπειρία. Το ενδιαφέρον τους διατηρήθηκε αμείωτο καθ΄όλη τη διάρκεια της προβολής και ευχή όλων μας ήταν να μπορέσουμε κάποια στιγμή να παρακολουθήσουμε ένα ανάλογο πρόγραμμα δια ζώσης, ώστε να μπορέσουμε να νιώσουμε όλη τη μαγεία της μουσικής!!

IMG e4ec97d7f71ad5b45fb73614f4490033 V IMG c6286a033c325fe1058b98aa891e24be V