Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ασχολούμαστε με τα άτομα με αναπηρία με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας σε θέματα αναπηρίας και να μάθουν να σέβονται και να αποδέχονται την ιδιαιτερότητα του συνανθρώπου μας.
Μέσω εκπαιδευτικών βίντεο κατάλληλα για την ηλικίας τους γνωρίζουν άτομα κωφά, τυφλά και σε αναπηρικό αμαξίδιο και με ποιο τρόπο αντιμετωπίζουν την ιδιαιτερότητά τους και πως αισθάνονται και πως τους βλέπουν οι άλλοι. Προσπαθούμε να μπούμε στη θέση τους.
Γνωρίσαμε τη νοηματική και μάθαμε κάποια γράμματα της. Επίσης είδαμε τη γραφή Braille και βάψαμε το αλφάβητο της. Κλείσαμε τα μάτια μας για να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε τι βλέπουν οι τυφλοί. Περπατήσαμε κρατώντας ένα ραβδάκι σαν το “λευκό μπαστούνι” και με κλειστά μάτια και ζωγραφίσαμε με κλειστά μάτια.