Παρακολουθήσαμε όλη τη διαδικασία παραγωγής λαδιού. Τα νήπια συμμετείχαν, “χτενίζοντας”και “ραβδίζοντας” ελιές. Εμπλούτισαν τις γνώσεις τους μα και το λεξιλόγιό τους! “ελαιοπανο”, “μουτάφι” ,” σπαστήρας”, “στροφιλιά”, “ελαιοτριβειο”.
Έμαθαν πόσο καλό είναι το ελαιόλαδο όταν το τρώμε ωμό, και πόσο “κακό” γίνεται όταν το τηγανίζουμε!! Έτσι βάζουμε ένα λιθαράκι για υγιεινή διατροφή.
Στην τάξη την επόμενη ημέρα αντέγραψαν λέξεις όπως “ελιά” “λάδι” “καπέλο”.
Στη συνέχεια ζωγράφισαν ό,τι τους εντυπωσίασε από την εκπαιδευτική μας εκδρομή.




