Οι μικροί εικαστικοί της τάξης μας εκθέτουν τα έργα τους !

“Μα κυρία ποιοι θα δουν τις ζωγραφιές μας ;”

Η ερώτηση που μας έκαναν έγινε η αφορμή να στηθεί μια έκθεση ζωγραφικής μέσα στην τάξη από τα παιδιά  για τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου μας !Δημιουργίες φτιαγμένες με φαντασία και όρεξη από τους μικρούς ζωγράφους μας  που χρησιμοποίησαν πινέλα και νερομπογιές.

Σκέφτηκαν και δοκίμασαν τρόπους για να στηρίξουν τα έργα τους (τουβλάκια-παγουρίνα κ.α. ),   έγραψαν τίτλους για τα έργα τους και μας ξενάγησαν στην έκθεση .Κάθε ομάδα περιέγραψε τις δημιουργίες της και απαντούσε σε ερωτήσεις που τους έθεταν οι “επισκέπτες/καλεσμένοι” .

Όλη η δράση αποτέλεσε επέκταση της παρουσίασης έργων Τέχνης με θέμα το χαρταετό και συζήτησης για το έθιμο του πετάγματος χαρταετού στη χώρα μας και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Χρώμα και φαντασία τις ημέρες των Αποκρεών

Φέτος οι Απόκριες στο σχολείο μας γέμισαν χρώμα, φαντασία και πολλή παιδική χαρά! Οι μικροί μας δημιουργοί άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και έφτιαξαν χαμογελαστούς κλόουν, ευφάνταστες μάσκες και χαρταετούς έτοιμους να πετάξουν ψηλά. Κάθε κατασκευή κρύβει μέσα της τη χαρά της δημιουργίας, το παιχνίδι και τον ενθουσιασμό των παιδιών, που με απλά υλικά έδωσαν ζωή στο αποκριάτικο πνεύμα. Σας προσκαλούμε να τις απολαύσετε και να δείτε τον κόσμο… μέσα από τα μάτια τους!