Θησέας και Μινώταυρος

Φεβ 20202

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, οι μαθητές της Γ΄και  Δ’ τάξης  επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για την θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη ‘Θησέας και Μινώταυρος’. Έχοντας πρόσφατα γνωρίσει τα κατορθώματα του μυθικού ήρωα οι μαθητές μας είδαν να ζωντανεύουν μέσα από υπέροχα σκηνικά και κοστούμια όλα όσα διάβασαν!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Φεβ 20202

Οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης επισκέφτηκαν την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου τη Φιλαρμονική Χαλκίδας, όπου πήραν μέρος στο πρόγραμμα ‘Μουσικά Πρωινά’. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ηχοχρώματα των πνευστών και κρουστών οργάνων, τον ρόλο και τον συνδυασμό τους μέσα στην ορχήστρα και να πάρουν μέρος στους μουσικούς διαλόγους.

Επιμορφωτική Ημερίδα

Ιαν 202026

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:«Τεχνικές Διαχείρισης Προβλημάτων Συμπεριφοράς σε σχολικά περιβάλλοντα» από τις συντονίστριες εκπαιδευτικού έργου ΠΕ70 Κιούση Ελένη και Κολέσια Χρυσούλα με τη συμμετόχη των  Δημοτικών Σχολείων 14ου, 20ου, 22ου Χαλκίδας, Ανθηδόνας και Δροσιάς, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020. Στο πλαίσιο της επιμορφωτικής ημερίδας υλοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια με δύο θεματικούς άξονες  α. Λειτουργική Ανάλυση και τροποποίηση συμπεριφοράς  β. Στρατηγικές Οικοσυστημικής Προσέγγισης. Από τη θεωρία στην πράξη.

 

  

Γιορτή Χριστουγέννων 2019

Δεκ 201927

Οι μαθητές της Α΄Τάξης προετοίμασαν και παρουσίασαν τη Δευτέρα 23-12-2019 την πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας. Μέσα από το θεατρικό «Απεργία στη Χώρα των Παιχνιδιών» είδαμε την αγάπη ως μόνη επιλογή! Τα πρωτάκια μας πλαισίωσαν οι μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης με κάλαντα και τραγούδια!

Προσφορά Αγάπης στο Ορφανοτροφείο Χαλκίδας

Δεκ 201927

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία είχαν οι μαθητές των τάξεων Δ1, Ε΄και ΣΤ΄ που συγκέντρωσαν χρήματα για αγορά κρέατος και παράλληλα είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Χαλκίδας. Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου μας. Τη Δευτέρα 23-12-2019, τελευταία ημέρα μαθημάτων πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, πραγματοποίησαν μαζί με τους δασκάλους τους επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο Χαλκιδας για να κάνουν πράξη την προσφορά τους στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα αγάπης, βιώνοντας έτσι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων!!!!

Χριστούγεννα στο σχολείο μας

Δεκ 201922

Πολύ όμορφες Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας στολίζουν το σχολείο μας!!!Χριστουγεννιάτικα στολίδια, ημερολόγια, σπιτάκια…όλα πολύ όμορφα και γιορτινά!!!

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα

Δεκ 201920

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα. Οι μικροί μας μαθητές συμμετείχαν στο βιωματικό πρόγραμμα ‘Το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων’ και πέρασαν πολύ όμορφα.

Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Δεκ 201920

Στο Θέατρο Διάνα βρέθηκαν την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου οι μαθητές των τάξεων Γ, Δ και Ε για την παρακολούθηση της παράστασης ‘Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία’. Τα παιδιά απόλαυσαν τη διαχρονική ιστορία του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ από τον Κάρολο Ντίκενς.

Επίσκεψη στα ΄Μανιτάρια Δίρφυς’

Δεκ 201919

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 οι τάξεις Α΄και Β΄του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη βιοτεχνία μανιταριών Δίρφυς. Περιηγήθηκαν στον χώρο, πέρασαν χρόνο στο θερμοκήπιο και έμαθαν πολλά και ενδιαφέροντα για την καλλιέργεια των μανιταριών. Μάλιστα δοκίμασαν μανιτάρια!

Το Bee Camp στο σχολείο μας

Δεκ 20198

Την Παρασκεύη 29 Νοεμβρίου 2019, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας στο πρόγραμμα του Bee Camp με θέμα τη μέλισσα. Οι εμψυχώτριες μάλιστα ενθουσιάστηκαν από τις γνώσεις των μαθητών μας, ιδιαίτερα εκείνων της Γ’ τάξης που πραγματοποιούν πρόγραμμα για τη μέλισσα στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης. Για τον λόγο αυτό μας άφησαν την κυψέλη ως δώρο! Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα του Bee Camp!

       

« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια    Top
     
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων