ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (17ΝΟΕΜΒΡΗ 1973)
Και φέτος τιμήσαμε στο νηπιαγωγείο μας την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σε όλα τα τμήματα του νηπιαγωγείου μας πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες ,συζητήσεις και θεματικές προσεγγίσεις με θέμα το Πολυτεχνείο και όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι θυμηθήκαμε τα γεγονότα των ημερών. Σήμερα, η κα . Ιωάννα μας ταξίδεψε στην Τενεκεδούπολη της Ευγενίας Φακίνου με κουκλοθέατρο, που παρακολουθήσαν όλα τα παιδιά. Το μήνυμα που μεταφέρθηκε στα παιδιά μέσα από την ιστορία ,είναι πως όλοι μαζί ,είμαστε πιο δυνατοί!
Επίσης δημιουργήθηκε αφίσα με το σύνθημα των φοιτητών :ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Και ατομικές κατασκευές που μοιράστηκαν στα παιδιά
Ακούσαμε και μάθαμε τραγούδια, όπως ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία του Μ.Λοίζου , το τραγούδι της Τενεκεδούπολης από το κουκλοθέατρο και τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο.
Με αφορμή το αγαπημένο τραγούδι “Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο” φτιάξαμε τις φετινές μας κατασκευές από χρωματιστά γκοφρέ και κάνσον και γράψαμε 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, δημιουργήθηκε αυτή η κατασκευή. Στόχος της ήταν να αναδείξει τη σημασία της εξέγερσης του 1973 και τον αγώνα του ελληνικού λαού για δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη. Μέσα από τη δημιουργία αυτής της κατασκευής, προσπαθήσαμε να εκφράσουμε με οπτικό και συμβολικό τρόπο τα γεγονότα και τα μηνύματα εκείνης της περιόδου.









