Αγαπητοί  γονείς  και  μαθητές  του  σχολείου  μας,

Σας  υπενθυμίζουμε ότι έως  και αύριο  Παρασκευή, 17-9-2021,  δικαιούστε έξι (6) δωρεάν  αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ  από  τα  φαρμακεία για το μήνα Σεπτέμβριο.

Από την επόμενη  εβδομάδα  οι  μαθητές  υποχρεούνται  κάθε                      Τρίτη  και  Παρασκευή  να  επιδεικνύουν τη  βεβαίωση  του  self-test, το  οποίο πρέπει  να  διενεργείται έως  και 24  ώρες πριν.

Ευχαριστούμε  πολύ!

Ο Δήμος Ηλιούπολης για 7η συνεχή χρονιά συμμετέχει  στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2021 και διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, με κεντρικό σύνθημα:

«Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς».

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η μετακίνηση με φιλικά μέσα στο περιβάλλον όπως ποδήλατα, σκούτερ, ηλεκτρικά οχήματα ή με τα πόδια είναι πολύτιμη και μας διατηρεί ασφαλείς και υγιείς, σωματικά και ψυχικά.

Οι πρώτες εκδηλώσεις μας:

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στις 18:30, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, «ο Βασιλιάς του Δρόμου και οι Βοηθοί του», θα υποδεχτούν τα παιδιά της πόλης, με ένα αξέχαστο πρόγραμμα θεματικών δράσεων:

  • Εκπαιδευτικά παιχνίδια και διαγωνισμοί με θέμα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
  • και την Ανακύκλωση.
  • Ξεχωριστά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους,
  • για μοναδικές στιγμές και «kids test drive».

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 17:00, θα ξεκινήσει στο Πάρκο Πικροδάφνης ένα πρωτότυπο  «e-Κυνήγι Θησαυρού», ώστε τα παιδιά να διασχίσουν ένα μεγάλο τμήμα της πόλης μας με το ποδήλατό τους, ανακαλύπτοντας ανεξερεύνητες γωνιές της πόλης και των πάρκων της. Με τη χρήση μιας τεχνολογικής καινοτομίας επαυξημένης πραγματικότητας (AR), που βασίζεται στην «ανάμειξη» του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου, θα αναζητήσουν τον κρυμμένο θησαυρό, που θα είναι μια πραγματική έκπληξη και ένα σημαντικό «μάθημα ζωής».

Για να συμμετέχουν στην εμπειρία αυτή, οι γονείς πρέπει να έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους την εφαρμογή «Metaverse» καθώς και να έχουν διαθέσιμα δεδομένα σύνδεσης ίντερνετ και να ακολουθήσουν τις οδηγίες.

Η έναρξη του παιχνιδιού θα γίνει στο Πάρκο Πικροδάφνης, από την παιδική χαρά της οδού Τζαβέλα, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου εκεί θα πρέπει να ψάξουν να ανακαλύψουν μια αφίσα τοποθετημένη κάπου σε ένα δένδρο. Με την κάμερα του κινητού τους θα φωτογραφήσουν τον κωδικό QR και από εκεί και πέρα θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες της εφαρμογής.

Θα ακολουθήσει το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης και θα ανακοινωθεί σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης.

Ας κάνουμε πράξη λοιπόν το σύνθημα  της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» και ας κινηθούμε μέσα στην πόλη μας με τα πόδια, με ποδήλατο ή με πατίνι, μόνοι ή με παρέα, για δουλειά ή ευχαρίστηση, διατηρώντας καλή υγεία και ψυχολογία.

Η συμμετοχή όλων μας στις εκδηλώσεις, θα είναι μια ευκαιρία για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Χατζηδάκης 

Δήμαρχος Ηλιούπολης 

13 – 17  Σεπτεμβρίου  1922 :  Η  ΣΜΥΡΝΗ  ΦΛΕΓΕΤΑΙ !

Η πυρπόληση της  Σμύρνης, μιας πόλης  στολίδι και  η  ολική  καταστροφή της από τους Τούρκους, αποτέλεσε  την τελευταία  πράξη του δράματος της μικρασιατικής καταστροφής το 1922 και την εξόντωση  του  ελληνισμού  από τα εδάφη της Μικράς  Ασίας.

Έπειτα από την αποτυχία  υλοποίησης  της  «Μεγάλης Ιδέας», την  κατάρρευση  του μετώπου  και την υποχώρηση  του  ελληνικού  στρατού από τη Μικρά Ασία, οι Τούρκοι ξεκινούν τον διωγμό Ελλήνων και  Αρμενίων. Λεηλασίες, σφαγές, βιασμοί, βασανιστήρια έως θανάτου και  φωτιές  οδηγούν  στη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό όσων μπόρεσαν να σωθούν.

Η οδυνηρή αυτή  καταστροφή  είναι  μια  από τις  πιο  μαύρες  σελίδες  της  ιστορίας  μας  και παραμένει  πάντα  «πληγή»  για όλο  τον  Ελληνισμό.

Στον παρακάτω  σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή «Η μηχανή του χρόνου» που αναφέρεται  στην καταστροφή  της Σμύρνης

https://video.link/w/HRn9c

 

Σήμερα, το σχολείο  μας  υποδέχτηκε  με  χαρά  τους  μαθητές  και  τις  μαθήτριές  του!

Η  επιστροφή στο σχολείο  έγινε  με την τέλεση του καθιερωμένου  Αγιασμού  για  την  έναρξη  της  νέας  σχολικής  χρονιάς  και με  μια  πρώτη  επαφή  με  δασκάλους  και  τμήματα.

Από αύριο Τρίτη, 14-9-2021, το ωρολόγιο πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά (8:15 – 13:15) και  την Τετάρτη, 15-9-2021, θα ξεκινήσει και  το  Ολοήμερο.

Ευχόμαστε  Καλή  Αρχή!

Αγαπητοί γονείς και μαθητές του 21ου Δ.Σ.Ηλιούπολης,

Έφτασε  η ώρα που θα συναντηθούμε και πάλι  από κοντά!

Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 το σχολείο θα  ανοίξει τις πόρτες  του  για  να  υποδεχτεί με χαρά παλιούς και νέους μαθητές.

Τα παιδιά  θα προσέλθουν  στις  9:00πμ . Θα ακολουθήσει  ο καθιερωμένος Αγιασμός, ο οποίος λόγω αυξημένων μέτρων προστασίας κατά του COVID19 θα πραγματοποιηθεί μέσα στις τάξεις. Στο προαύλιο θα παραμείνουν μόνο οι μαθητές της ΣΤ  και της Α΄τάξης.  Έπειτα, τα παιδιά θα αποχωρήσουν στις 10:00πμ. 

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι γονείς, αφήνουν τα παιδιά στην είσοδο και τα παραλαμβάνουν εγκαίρως στις 10.00 από την πόρτα του σχολείου στην οδό Γράμμου. Κατ’ εξαίρεση οι γονείς της πρώτης τάξης θα παραμείνουν σε χώρο του προαυλίου , που θα υποδειχτεί από την εκπαιδευτικό, για μια πρώτη γνωριμία με τη δασκάλα της τάξης. Η χρήση μάσκας από τους γονείς και η τήρηση των αποστάσεων είναι απαραίτητη.
Η προσέλευση των μαθητών τη Δευτέρα θα γίνει με επίδειξη self test ή πιστοποιητικό νόσησης στον εκπαιδευτικό της τάξης. Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να προμηθευτείτε self test δωρεάν από τα φαρμακεία. 

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου οι μαθητές όλων των τάξεων θα έρθουν κανονικά 8 το πρωί με άδεια τσάντα, τετράδιο και μολύβι και θα σχολάσουν κανονικά στις 13.15.
Το ολοήμερο θα λειτουργήσει από την                                     Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη.

Ο Σύλλογος  Διδασκόντων  του σχολείου  μας  εύχεται         σε όλα τα παιδιά

                        Καλή Σχολική Χρονιά με Υγεία

            και πολλή όρεξη για Δημιουργία και Μάθηση!

 

* Ακολουθεί το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σήμερα,  η Ελλάδα  θρηνεί  για την  απώλεια  ενός  σπουδαίου  Έλληνα,          του  ΜΙΚΗ  ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

Υπήρξε  ένας  παγκοσμίου  φήμης  μουσικοσυνθέτης  και  μέσα  από τα  τραγούδια του  γράφτηκε η  νεότερη  ιστορία  της  πατρίδας  μας!

Θα  ζει  για  πάντα  στις  καρδιές  όλων  των  Ελλήνων  μέσα  από την  ανεκτίμητη  και  διαχρονική μουσική  κληρονομιά  που  μας  αφήνει.

Καλό  ταξίδι  μεγάλε  ΈΛΛΗΝΑ !