Οι εκπαιδευτικοί το μοναδικό στήριγμα των μαθητών μας στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία

 

Για να δείτε αναλυτικά τις οδηγίες για την εγγραφή από τους κηδεμόνες των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο πατήστε εδώ

Αγαπητοί γονείς,

Για να εγγράψετε τους μαθητές σε μαθήματα:
1) Πηγαίνετε στο https://eclass.sch.gr/ και συνδέεστε με όνομα χρήστη και κωδικό ΠΣΔ.
2) Επιλέγετε «Μαθήματα» στην αριστερή στήλη.
3) Βάζετε (ν) στο τετραγωνάκι εγγραφής του μαθήματος της τάξης σας. Επιλέγετε το μάθημα και μπαίνετε για να βρείτε το υλικό.
4) Για άλλο μάθημα επιλέγετε «Χαρτοφυλάκιο» (πάνω μέρος της οθόνης).
5) Επιλέγετε πάλι «Μαθήματα» στην αριστερή στήλη.
6) Επαναλάβετε τα βήματα 3,4,5 για τα υπόλοιπα μαθήματα.

Εάν υπάρξουν απορίες σχετικά με τη διαδικασία, επικοινωνήστε τηλεφωνικά τις εργάσιμες ημέρες με το σχολείο (10:00 – 12:00).

 

Ομάδα εκπαιδευτικής υποστήριξης

Αγαπητοί γονείς,

Ο ιστότοπος αυτός είναι ένα μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών και των μαθητριών μας. Είχε ξεκινήσει στο παρελθόν αυτή η προσπάθεια για να έρθουμε κοντά σας,την οποία συνεχίζουμε φέτος, ιδίως σε αυτές τις περιστάσεις, που ο κορονοϊός μάς κρατά σε απόσταση για την ασφάλεια και την υγεία όλων μας.

Σε αυτές τις συνθήκες από την πρώτη ημέρα απαγόρευσης λειτουργίας των σχολείων, την Τετάρτη 11 Μαρτίου, οι εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση του σχολείου μας κινητοποιήθηκαν προκειμένου τα παιδιά όλων των τμημάτων να διατηρήσουν την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία. Να αισθανθούν ότι ο/η εκπαιδευτικός τους είναι στο πλευρό τους, έστω και από απόσταση, αναθέτοντας εργασίες, λύνοντας απορίες, προτείνοντας δημιουργικές εργασίες και ενασχολήσεις.

Αυτό επιτεύχθηκε με διαφόρους τρόπους, με τη βοήθεια πολλών εφαρμογών των νέων τεχνολογιών, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Κάθε εκπαιδευτικός μας πήρε πρωτοβουλία προς όφελος των παιδιών και σε συνεννόηση με την Διεύθυνση του σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων – σε εξ αποστάσεως επικοινωνία – άρχισε από την πρώτη μέρα και συνεχίζει να υλοποιεί ένα σχέδιο υποστήριξης των μαθητών/τριών του/της. Κάθε εκπαιδευτικός του σχολείου μας εκτίμησε τις δικές του/της συνθήκες και την ετοιμότητα των μαθητών/τριών και των οικείων του σε τεχνικές γνώσεις και τεχνολογική υποδομή και “έστησε” το δικό του δίκτυο επικοινωνίας είτε για την ασύγχρονη είτε για τη σύγχρονη εκπαίδευση των μαθητών/τριών του τμήματός του. Βοήθησαν σε αυτό όχι μόνο οι εφαρμογές ασύγχρονης εκπαίδευσης, όπως τα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mail) για την αποστολή υλικού, εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης όπως το Viber, αλλά και εφαρμογές δημιουργίας και διαμοιρασμού φύλλων εργασίας ( Google έγγραφα), εφαρμογές του Πανελλήνιου σχολικού Δικτύου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και εφαρμογές σύγχρονης εκπαίδευσης όπως το Skype.

Έτσι, ξεκίνησε μεθοδικά και γρήγορα η διαχείριση της νέας κατάστασης σε συνεργασία με τους γονείς. Στο χρονικό διάστημα των πρώτων δύο εβδομάδων λειτούργησε αποτελεσματικά και προσέφερε ικανοποίηση στους γονείς και στα παιδιά. Γι’ αυτό συνεχίζουμε με αυτό το σχέδιο, εμπλουτίζοντάς το με τις ευκαιρίες και τα μέσα που προσφέρουν οι νεότερες οδηγίες του Υπουργείου. Παράλληλα φροντίζουμε να επιλέγουμε εκείνες τις λύσεις που βοηθούν τους μαθητές μας, αλλά δεν δυσκολεύουν τους γονείς σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Κατανοούμε, δηλαδή, ότι πολλές οικογένειες πέρα από την αγωνία που δοκιμάζουν την εποχή αυτή για την υγεία των μελών τους, αντιμετωπίζουν οξυμένα οικονομικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης του παιδιού τους σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, την προσπάθειά μας, για να ικανοποιήσουμε τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/τριών μας στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Δεν ξεχνάμε όμως ότι η σημερινή επικουρική-υποστηρικτική εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να αντικαταστήσει ούτε να υποκαταστήσει την πραγματική και ζωντανή επικοινωνία με τα παιδιά μας μέσα στη σχολική τάξη.

Εύχομαι σε όλους σας υγεία, υπομονή, δύναμη και δημιουργική διάθεση.

Ο Διευθυντής του 21ου Δ.Σ. Ηλιούπολης

Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος

 

Αγαπητοί γονείς,

 στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει διαμορφωθεί η ζωή όλων, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να απευθυνθεί για συμβουλή ή συνεργασία σε ό,τι σας απασχολεί και άπτεται της αρμοδιότητάς της, στην Ψυχολόγο του σχολείου μας κα Πένυ Υφαντή, μπορεί να το κάνει μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
Το email επικοινωνίας της είναι ifantipenny@gmail.com.
Μην ξεχάσετε να αναφέρετε το όνομα του μαθητή/τριας και το τμήμα.

Δάσκαλοι και μαθητές του σχολείου μας είχαν την ιδέα να συμμετέχουν σε μια συλλογική, δημιουργική δράση και να εκδώσουν σχολική εφημερίδα.

Όλοι δούλεψαν με ζήλο και ενθουσιασμό … Κι έτσι η ιδέα πραγματοποιήθηκε!

Ευτυχώς, η δράση αυτή πρόλαβε να ολοκληρωθεί πριν την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Παρακάτω λοιπόν, μπορείτε να ξεφυλλίσετε την εφημερίδα μας!

Καλή ανάγνωση!



Λήψη αρχείου

Το  21ο  Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης  παραμένει  κλειστό

ακολουθώντας  τις  οδηγίες  του  Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων