Τα χέρια δε χτυπάνε τα χέρια αγαπάνε τα Χριστούγεννα!

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης που υλοποιείται τη φετινή σχολική χρονιά, ήρθε στο νηπιαγωγείο μας πρόσκληση από τη συνάδελφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μαρία Κουτσανοπούλου, να συμμετέχουμε στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου.

Πρόσκληση βιβλιοπαρουσίασης 2

Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου μας, συγκεντρωθήκαμε στον Παιδικό Ιανό. Το βιβλίο προλόγισε η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών Ιωάννα Κοτρωνίδου. Η διασκέδαση ξεκίνησε από την πρώτη σελίδα του βιβλίου, με τη φωνή της συγγραφέως να διηγείται την ιστορία και τα παιδιά να αναλαμβάνουν ρόλους. Έγιναν αστεράκια, μπάλες στολίδια, μοίρασαν ευχές, άπλωσαν μπουγάδα, έψαλαν τα κάλαντα, γέμισαν τον χώρο με αστέρια και γνώρισαν τους δύο ήρωες του βιβλίου. 

Περιμένοντας

 

Στολίδια 2

 

Ευχές

 

Μπουγάδα

 

Κάλαντα παρουσίασης

 

Χορός χεριών

 

Όλη η ομάδα

 Ευχαριστούμε γονείς και παιδιά για τη συμμετοχή τους. Αναμένουμε την επόμενη δράση φιλαναγνωσίας. 

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο της συγγραφέως!

IMG af933df0f022b14c011340c7823b509f V

 

“Δέντρα – «στολίδια» στην αυλή μας”

Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος  «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη», διοργανώθηκε  από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  δράση η οποία προέτρεπε τους μαθητές να στολίσουν φέτος ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην αυλή του σχολείου ή στο κοντινό πάρκο ή αλσύλλιο ή δασάκι της περιοχής τους κατασκευάζοντας στολίδια από φυσικά  ή ανακυκλωμένα υλικά. Το νηπιαγωγείο μας αποφάσισε να υλοποιήσει τη δράση αυτή με τη συμμετοχή των γονέων. Όλοι μαζί φτιάξαμε υπέροχα στολίδια, ψάλαμε τα κάλαντα, στολίσαμε τα δεντράκια της αυλής μας και ήπιαμε ζεστό τσάι. 

P1019452

Κάλαντα

δέντρο 1

Δέντρο 2

γονείς 3

Γονείς 2

Γονείς 1

Τσάι