Μια εξαιρετική συνεργασία ξεκίνησε τη φετινή σχολική χρονιά με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, τις κυρίες Σοφία του τμήματος ένταξης και Ιωάννα του τμήματος Δ1 και φυσικά τα παιδιά αυτής της τάξης, στα πλαίσια του προγράμματος μετάβασης ” από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο”. Στην πρώτη επίσκεψη μας στο Δημοτικό Σχολείο παίξαμε για να γνωριστούμε,  ανταλλάξαμε δωράκια, τραγουδήσαμε “γεια σου κύριε μενεξέ” που το γνωρίζαμε και τα δύο τμήματα. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου, έχοντας κάθε μεγάλο παιδί υπό την επίβλεψη του ένα νήπιο. Επιστρέψαμε στο σχολείο μας ενθουσιασμένοι, προγραμματίζοντας την επόμενη επίσκεψη στο δικό μας σχολείο για να συνεχίσουμε τις δράσεις μας. Η δεύτερη δράση υλοποιήθηκε στο σχολείο μας. Γλύπτες και αγάλματα για να ζεσταθούμε και αφού χωριστήκαμε σε μικτές ομάδες καταγράψαμε με ζωγραφική αλλά και με λέξεις τις ιδέες μας για τη λέξη “φιλία”. Η κάθε ομάδα παρουσίασε το αποτέλεσμα στην ολομέλεια. Όλοι μαζί φάγαμε πρωινό και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη δράση.


Μια ευχάριστη επικοινωνία αναπτύχθηκε με το Νηπιαγωγείο Μεγίστης στο ακριτικό μας νησί το Καστελλόριζο. Προηγήθηκε δική μας ευχετήρια κάρτα για τις γιορτές και ακολούθησε δική τους με την ευχή να είναι η σκέψη μας μαζί τους. Αποφασίσαμε να εικονογραφήσουμε ένα λαικό παραμύθι που διαβάσαμε στην τάξη μας ” ο ποντικός κι η θυγατέρα του” και μαζί με ένα βιβλίο που έχουμε διπλό στη βιβλιοθήκη μας να τους τα στείλουμε για να εμπλουτίσουν τη δική τους βιβλιοθήκη.
                                                                         

Μια απογευματινή συγκέντρωση γονέων με εισηγήτρια την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Κική Βέλκου. Το θέμα της συνάντησης – εργαστηρίου ” Γιατί, όχι εσύ;”
Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν κοινούς προβληματισμούς και σκέψεις γύρω από το “ΟΧΙ” που πρέπει να πουν στα παιδιά τους, με τρόπο βιωματικό και όχι ακούγοντας παθητικά συμβουλές, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους αλλά και με την εισηγήτρια. Ικανοποιημένοι όλοι μας από αυτή τη συνάντηση ευελπιστούμε και σε άλλες για το καλό των παιδιών μας και για την κοινή πλεύση σχολείου οικογένειας.

 

Καλωσήρθατε

20ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης

Το 20 Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης λειτουργεί με ένα υποχρεωτικό τμήμα και ένα προαιρετικό ολοήμερο.
Βρίσκεται στην περιοχή της Ηλιούπολης κοντά στο Βοτανικό Κήπο.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από τις :

  1.  Ηλιάδου Δέσποινα προϊσταμένη
  2.  Σιδηροπούλου Φωτεινή εκπαιδευτικός

Επικοινωνία

  • Διεύθυνση: Περικλέους και 17 Νοέμβρη
  • Τηλέφωνο – fax: 2310650313
  • mail@20nip-stavr.thess.sch.gr