eTwinning project “Η κλιματική αλλαγή τη Δρακοχώρα απειλεί!”

Η κλιματική αλλαγή τη Δρακοχώρα απειλεί2

Tην τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024, και κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, το Υποχρεωτικό Τμήμα 1 του 20ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στο εγκεκριμένο Εθνικό Πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «Η κλιματική αλλαγή τη Δρακοχώρα απειλεί!», με τις εκπαιδευτικούς Παπατζιάμου Αναστασία, ΠΕ60 και Μπαλτζίδου Ζωή, ΠΕ60. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν συνολικά 10 εκπαιδευτικοί ΠΕ60-Νηπιαγωγών και συνολικά 5 συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία του Ν. Θεσσαλονίκης.

Περιγραφή:

Ο καλός Δράκος Χουρχούρης που ζει στη Δρακοχώρα, είναι ένας δράκος διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Δεν έχει την ικανότητα να βγάζει φωτιά από το στόμα, όπως οι άλλοι δράκοι, και αυτή η αδυναμία του τον έχει κάνει ευαίσθητο όσον αφορά τους κινδύνους που προκαλούν στη Δρακοχώρα οι δράκοι της φωτιάς.

Είναι η κούκλα-μασκότ του έργου, που με τη βοήθεια ενός σεναρίου, αναθέτει στα παιδιά αποστολές. Μέσα από ελκυστικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες, που έχουν νόημα και ενδιαφέρον για τα παιδιά, τα παιδιά μαθαίνουν για την κλιματική αλλαγή, αναπτύσσουν δεξιότητες και αναλαμβάνουν δράση.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των  μικρών παιδιών στο σοβαρό ζήτημα της κλιματικής κρίσης που ταλαιπωρεί τη Γη μας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες με κάθε τρόπο π.χ. αναζήτηση πληροφοριών, δημιουργία ψηφιακών βιβλίων, αφίσας, επιτραπέζιου παιχνιδιού, θα εξοικειωθούν με την επιστημονική μεθοδολογία- έρευνα, θα αποτυπώσουν τις ιδέες και συναισθήματά τους μέσα από διάφορες μορφές τέχνης και θα συνδέσουν τη γνώση με οικείες πρακτικές της καθημερινής τους ζωής.

Στόχοι:

Να κατανοήσουν την έννοια κλιματική αλλαγή • Να διερευνήσουν τις αιτίες που δημιουργούν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τις συνέπειες για ολόκληρο το οικοσύστημα • Να αναγνωρίσουν τις ενέργειες του ανθρώπου ως παράγοντας που διαταράσσει την ισορροπία της φύσης • Να αποκτήσουν θετική στάση και συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον • Να αναγνωρίσουν τις δυνατότητες τους, να συνειδητοποιήσουν την ατομική τους ευθύνη και να καταλάβουν την αξία της συλλογικής δράσης • Να αναπτύξουν δεξιότητες για ανάληψη περιβαλλοντικής δράσης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο ώστε να γίνουν αυριανοί υπεύθυνοι πολίτες με σεβασμό στο περιβάλλον.

 

Κατηγορίες: 2023-2024, Η κλιματική αλλαγή τη Δρακοχώρα απειλεί!, Προγράμματα eTwinning. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.