Έναρξη λειτουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης

ΕΝΑΡΞΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από αυτή την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου οι βιβλιοθήκες όλων των τμημάτων του νηπιαγωγείου θα λειτουργούν ως δανειστικές. Για το σκοπό αυτό, κάθε παιδί θα πρέπει να φέρει μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων (ό,τι έχετε στο σπίτι- υφασμάτινη, πλαστική).

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

  • Το κάθε παιδί θα δανείζεται ένα βιβλίο την Παρασκευή και θα το επιστρέφει τη Δευτέρα.
  • Για να δανειστεί κάποιος βιβλίο, θα πρέπει να έχει επιστρέψει το βιβλίο που δανείστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Προσέχουμε τα βιβλία που δανειζόμαστε, δεν τα σκίζουμε, δεν τα λερώνουμε, δεν τα μουτζουρώνουμε. Το βιβλίο πρέπει να επιστρέφει στην κατάσταση που το δανείστηκε το παιδί, ώστε να μπορεί να ξαναμπεί στη βιβλιοθήκη και να το δανειστούν και τα υπόλοιπα παιδιά.
  • Σε περίπτωση που το βιβλίο υποστεί μεγάλη φθορά, θα πρέπει να αντικατασταθεί από ένα άλλο.

IMG 20240126 100856

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Πριν την ανάγνωση μπορείτε να επεξεργαστείτε με τα παιδιά το εξώφυλλο, να μιλήσετε για τον τίτλο, το συγγραφέα, τον εικονογράφο.

Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης παροτρύνουμε τα παιδιά να σχολιάζουν την ιστορία, εξηγούμε και αναλύουμε έννοιες και άγνωστες λέξεις.

Μετά την ανάγνωση, μπορούμε να ζητήσουμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν ό, τι τους άρεσε από το βιβλίο, να γράψουν τον τίτλο κλπ.

Η παιδαγωγική αξία του βιβλίου είναι μεγάλη και αναμφισβήτητη. Οι δράσεις δανεισμού βιβλίων ενισχύουν τη φιλαναγνωσία και είναι ένας τρόπος να διαβάσουν τα παιδιά πολλά και διαφορετικά βιβλία χωρίς να χρειαστεί να τα αγοράσετε. Επίσης, είναι μια ευκαιρία να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, διαβάζοντας και συζητώντας το βιβλίο που έχουν επιλέξει.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Παράλληλα με τη δανειστική βιβλιοθήκη στο νηπιαγωγείο, ξεκινάμε και τη λειτουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης με πολλούς και ενδιαφέροντες τίτλους για όλα τα παιδιά.

Σας κοινοποιούμε το σύνδεσμο, ο οποίος θα αναρτηθεί και στο ιστολόγιο του σχολείου: https://padlet.com/20nipthess/padlet-y5hrvi1kzpqv9jc

 

Σας ευχόμαστε καλά αναγνωστικά ταξίδια!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δράσεις. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.