Διδακτική Επίσκεψη: Εικονική Πραγματικότητα (VR) και Τρισδιάστατη Εκτύπωση (3D printing)

IMG 20240116 113644

Στα πλαίσια μιας διδακτικής επίσκεψης την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 που διοργάνωσαν ο Διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής Δρ. Ανδρέας Ν. Χατζηαγαπίου και η εκπαιδευτικός πληροφορικής κα Κωστάκη Χάιδω σε συνεργασία με το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Κομοτηνής μαζί με την System & Generation πραγματοποιήθηκαν δύο βιωματικά εργαστήρια με κύριο θέμα την Εικονική Πραγματικότητα (VR) και την Τρισδιάστατη Εκτύπωση (3D printing). Σκοπός της επίσκεψης ήταν να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με πρωτοποριακές τεχνολογίες και να εξοικειωθούν σε σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές οι συνοδοί εκπαιδευτικοί.

Κατά την διάρκεια του πρώτου εργαστηρίου έγινε μια εισαγωγή στην εικονική πραγματικότητα με την χρήση σύγχρονου εξοπλισμού VR και εξοικειώθηκαν με την νέα αυτή “πραγματικότητα” μέσα από εικονικά περιβάλλοντα παρέχοντάς τους πλούσιες εμπειρίες.

Το δεύτερο εργαστηριο, αφιερωμένο στην τρισδιάστατη εκτύπωση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο γνώρισαν διαδικασίες και εφαρμογές της νέας αυτής τεχνολογίας αλλά απέκτησαν γνώσεις και καλές πρακτικές.

Οι εκπαιδευτές-εθελοντές επέδειξαν υψηλό βαθμό συνεργασίας και επαγγελματισμού επιτυγχάνοντας μεγάλο βαθμό συνεργασίας και ενεργούς συμμετοχής με τους μαθητές.

Συνολικά, η διδακτική επίσκεψη συνέβαλε στην επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων που είχαμε θέσει. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί απέκτησαν σημαντική εμπειρία την οποία θα μεταφέρουν μέσα στην σχολική τάξη ενώ οι μαθητές μέσω της άτυπης εκπαίδευσης βγήκαν από τα στενά πλαίσια της τάξης και διεύρυναν τους εκπαιδευτικούς τους ορίζοντες. Αμφότεροι δηλώνουν ικανοποιημένοι και έτοιμοι να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό ταξίδι στην εικονική πραγματικότητα και στην τρισδιάστατη εκτύπωση.

 

Οι εκπαιδευτικοί

 

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΚ Κομοτηνής

Δρ. Ανδρέας Ν. Χατζηαγαπίου

 

Η εκπαιδευτικός πληροφορικής του 1ου ΕΚ Κομοτηνής

Χάιδω Κωστάκη

IMG 20240116 100947 IMG 20240116 094344IMG 20240116 093328 IMG 20240116 090602